Zakelijke zege van JOS/Watergraafsmeer op hekkensluiter Hillegom

Zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer heeft zich goed herpakt van de zeperd die het vorige week opliep in de topper met Velsen. De ploeg van Cor ten Bosch maakte op eigen veld geen fout tegen hekkensluiter Hillegom: 2-1.

“In deze fase gaat het om winnen. Van onze kant was het niet best, maar wel een zakelijke overwinning”, blikte Ten Bosch terug. De Amsterdammers bleken niet helemaal hersteld te zijn van de pijnlijke nederlaag. “We hebben toch een tikkie gekregen. Hillegom was heel gedreven en wij kwamen niet in ons ritme. Alle tweede ballen en duels werden door hun gewonnen.”

Hillegom, dat eerder in de week per direct afscheid nam van trainer Stefan Teeken, probeerde de koploper te verrassen. Toch wist de thuisploeg, na een saai eerste halfuur, aan de leiding te komen. Malcolm Esajas profiteerde optimaal van een slippertje van de doelman Dinant Chandie Shaw. Vroeg in de tweede helft verdubbelde Raven Bergwijn de marge. Op aangeven van Allon Koene schoot de aanvaller goed de 2-0 binnen.

De zege is binnen, dacht Ten Bosch, totdat de scheidsrechter enkele minuten later een strafschop aan Hillegom gaf. “Teddy Janssen ging het luchtduel aan, zo’n speler valt op de grond en gaat meteen gillen”, verbaasde Ten Bosch zich. Niels van Veen schoot de penalty binnen, waardoor de spanning in de wedstrijd terug was. Echt dichterbij kwamen de bezoekers niet meer. JOS/Watergraafsmeer trok de overwinning, weliswaar moeilijker dan gedacht, over de streep.

“De koploper tegen de nummer laatst zijn vaak de moeilijkste wedstrijden. Deze kunnen we snel vergeten, het gaat om de drie punten.” Door die punten blijven de Amsterdammers aan kop. JOS/Watergraafsmeer heeft nog altijd een beter doelsaldo dan Velsen, dat ook won. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)