Zakelijke zege van koploper DCG op VSV

In de zondag derde klasse C heeft koploper DCG de overwinning van vorige week op stadsgenoot ZSGOWMS een goed vervolg gegeven. In een matig duel won de ploeg van Senel Cebar met 2-0 van VSV.

“Een zakelijke overwinning”, zo omschreef DCG-trainer Senel Cebar de zege van zijn ploeg. “Het was een groot verschil met vorige week. Er was vorige week veel meer strijdlust en voetballend was het tegen ZSGOWMS ook een stuk beter. We speelden onder ons niveau, maar uiteindelijk tellen natuurlijk de punten.”

Zonder groots te spelen had DCG in de eerste helft wel een overwicht. Na ruim twintig minuten was Bilal El Hajoui El Jafaari dichtbij de openingstreffer, alleen hij had pech dat zijn schot op de paal belandde. Vijf minuten voor rust was het wel raak voor de thuisploeg. Anass Tazirane werd na een mooie solo gevloerd in de zestienmeter en Omar El Aamrani benutte de toegekende penalty: 1-0.

Ook in de tweede helft bleef DCG de betere ploeg. De thuisploeg verzuimde echter om de score uit te breiden. Ilias Ouabba miste vlak na rust een open kopkans en en tien minuten later trof Anouar Bousatta de lat. De bevrijdende 2-0 kwam er een kwartier voor tijd. Rechtsback Imrane Boubkiri stoomde op aan de rechterkant en schoot de bal diagonaal binnen. De koploper verzuimde nog om de score hoger te laten uitvallen, maar kon wel drie punten bijschrijven op de ranglijst.

“Het was pover en met weinig beleving, maar deze wedstrijden heb je er nou eenmaal een paar keer tussen zitten in een seizoen”, aldus Cebar. “Het moet echter wel beter de komende wedstrijden, want anders gaan we moeilijke duels krijgen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt