Zaterdag 2A deel 2

Opperdoes-AFC 2-1 (0-1)

AFC is de competitie gestart met een nederlaag. Onder leiding van de nieuwe coach Wessel Colijn namen de Amsterdammers wel een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Dustin Woodward. Tom Verhagen had de score al eerder kunnen openen maar hij hielp een grote kans om zeep. Opperdoes had twee mogelijkhden met dank aan de AFC-defensie. De  tweede helft leek het wel of AFC is slaap was gesust door de thuisploeg. Een schot van Martijn Putting en daarna een makkelijk gegeven starfschop die benut werd door Frank Zwaan zorgde er voor dat AFC de competitie begint met een nederlaag.

WV-HEDW-Zandvoort 5-3 (2-2)

Rob van Bunderen was de grote man aan de kant van de thuisploeg. De van topklasser Harkemase Boys bij WV teruggekeerde spelers scoorde maar liefst vier keer. En die doelpunten waren hard nodig want de ploeg van Martin Steenvoorde keek door een penalty en een afstandschot al vrij snel tegen een 0-2 achterstand aan. Van Bunderen zorgde met zijn eerste treffer voor de aansluiting en Martijn Surie maakte de 2-2. Na rust was het al snel weer spektakel. Van Bunderen zette de thuisploeg op voorsprong maar nog minuut later was het al weer 3-3. De 4-3, en Van Bunderens derde, was de mooiste treffer van de middag. Invaller Jesse Stroomberg zette goed voor en de spits draaide in de zetien, met zijn kont naar het doel, goed weg en ronde prachtig af. Niet veel later moest Zandvoort met tien man verder en kon Van Bunder vlak voor tijd ook de 5-3 maken. Trainer Steenvoorden lachend: ” Rob was helmaal niet in vorm”.

NFC-Monnickendam 2-2 (0-1)

Patrick Lokken heeft zijn debuut als hoofdtrainer weten op teluisteren met een gelijkspel. Promovendus NFC moest daar echter tot drie minuten voor tijd op wachten. Een vrije trap van Alex Werner werd door laatste man Ramon Essed binnen gekopt. Die treffer werd als een overwinning gevierd. Lokken: ” Achteraf ben ik zeker blij met een punt”. Milco Binken had de gasten tot twee keer toe op voorsprong gezet. In de eerste helft na een goed uitgevoerde counter en in de tweede helft was hij weer trefzeker. Tussendoor had NFC-uitblinker Michael Lippens voor de 1-1 gezorgd.

Overbos-Aalsmeer 2-4

Tweedeklasser Aalsmeer is de nieuwe competitie begonnen met 2-4 winst tegen Overbos. In Hoofddorp kwam het elftal van trainer Servinus al na twintig seconden op 1-0 achterstand. Tweemaal Calvin Koster, Burak Sitil en Vincent Krabbendam deden het tij voor het sterk spelende Aalsmeer keren. Jeffrey Blikslager kreeg in de eerste helft de rode kaart. Later meer op www.voetbalinaalsmeer.nl