Home / Algemeen / Zeeburgia-aanvaller Saifeddine El Abid naar Hollandia

Zeeburgia-aanvaller Saifeddine El Abid naar Hollandia

Zeeburgia moet het volgend seizoen zonder Saifeddine El Abid doen. De aanvaller vertrekt naar Hollandia. El Abid speelde twee seizoenen voor de club uit Amsterdam-Oost.

El Abid besloot Zeeburgia te verlaten na wat onenigheid bij de club. “Ik wilde eigenlijk vorig seizoen al weg nadat we kampioen waren geworden in de tweede klasse. Toen heb ik ervoor gekozen om toch nog een seizoen te blijven. Helaas kreeg ik wat onenigheid met de technische staf en het bestuur. We kwamen er uiteindelijk niet meer uit en dus was het voor mij het beste om te vertrekken. In de winterstop speelden we een oefenwedstrijd tegen Hollandia waarin ik goed speelde en vervolgens ben ik benaderd door de trainer om daar te komen voetballen. Zo is mijn overstap naar Hollandia tot stand gekomen.”

Saifeddine El Abid Wormhoudt5

De 24-jarige creatieve aanvaller kijkt met gemengde gevoelens terug op de twee seizoenen die hij voor Zeeburgia speelde. “Het waren twee seizoenen met ups en downs,” aldus El Abid. “In het kampioensjaar heb ik goed gespeeld en ben ik ook belangrijk geweest. Helaas ging het afgelopen seizoen slechter en was ik zelf ook minder gemotiveerd. Ik heb wel veel geleerd bij Zeeburgia en heb mezelf als voetballer goed kunnen ontwikkelen.”

El Abid vindt het lastig om in te schatten of hij veel gaat spelen bij de club uit Hoorn. “Ik zal mijn kwaliteiten moeten laten zien. Het ligt volledig aan mezelf of ik veel ga spelen. Ik probeer in ieder geval altijd het uiterste uit mezelf te halen,” besluit de buitenspeler.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)