Zeeburgia apetrots op Narsingh

Bij zondag tweedeklasser Zeeburgia is men apetrots op oud-speler Luciano Narsingh die twee seizoenen lang in de B-junioren bij de club voetbalde, om daarna naar Heerenveen te verhuizen. Narsingh die met voetballen begon in de jeugd van Ajax, daar een paar seizoenen speelde, moest de club noodgedwongen verlaten. Verwijdbaar gedrag was de oorzaak dat hij bij Zeeburgia ging voetballen en onder leiding van trainer Mike Kolf zich in positieve ontwikkelde tot een talentvolle rechterspits. Bij Heerenveen heeft de Amsterdammer zich inmiddels zo goed ontwikkelt dat bondscoach Bert van Marwijk hem selecteerde voor de interland op Wembley tegen Engeland.

Bij Zeeburgia sloeg het nieuws als een bom in en is men inmiddels geweldig trots op zijn voormalige jeugdspeler die een grote toekomst tegemoet gaat. Secretaris Dik Smit ,,Toen Luciano bij ons in de B-jeugd speelde kon je al zien dat het een groot talent was. Wekelijks waren er scouts voor hem op ons sportpark te vinden waaronder die van Heerenveen. Omdat wij in die tijd een overeenkomst met de Friese club hadden, is hij er uiteindelijk ook gaan spelen. Niet verkeerd zo is achteraf nu gebleken. Hij doet het fantastisch bij de club en het is daarom ook niet vreemd dat hij nu geselecteerd is voor Oranje. Wij als club vinden het allemaal prachtig en wensen hem veel geluk voor de toekomst en hopen hem nog eens op ons sportpark te mogen begroeten’’.

Het is algemeen bekend dat Zeeburgia een professionele jeugdopleiding heeft en daardoor wekelijks veel voetbalscouts op haar velden mag verwelkomen. Onlangs is er nog een speler door een Engelse club weggehaald en staan verschillende jeugdspelers in de schijnwerpers om straks hun geluk te gaan beproeven bij BVO’s in binnen en buitenland. Inmiddels zo heeft Dik Smit laten weten onderzoekt het bestuur de mogelijkheden voor een nieuw samenwerkingsverband met de Friese club. In de achtertuin van Ajax doet Zeeburgia uitstekend werk om de jeugd zo goed mogelijk op te leiden en een voetbaltoekomst te bieden.

Verslaggever: Freek Louis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)