Zeeburgia beëindigt negatieve reeks tegen Elinkwijk

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia na drie nederlagen weer eens gewonnen. Tegen het laaggeklasseerde Elinkwijk was een doelpunt van Abdel Taki genoeg voor een welkome driepunter. Het kon gerust een wonder genoemd worden dat het na 90 minuten nog steeds 1-0 stond.

In de eerste helft had Zeeburgia moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de Utrechters. Er werd teveel gelopen met de bal en het ontbrak aan de juiste eindpass. De thuisploeg hield zich bovendien meer bezig met de beslissingen van scheidsrechter van der Kraan. Meerdere spelers van Zeeburgia kregen een vermaning van de leidsman. Ondanks het overwicht van Zeeburgia was Elinkwijk de gevaarlijkste ploeg. Zo moest Gregory Martin handelend optreden bij een schot in de korte hoek van Don Cornet. De doelman had geen antwoord op een volley van Alain de Koter die op de paal belandde. Zeeburgia ontsnapte in deze fase aan een achterstand.

20161204-zeeburgia-elinkwijk-foto-mario-wormhoudt-gregory-martin

De eerste echte goede aanval van Zeeburgia kwam pas na ruim een half uur spelen. Jason Halman kon de bal echter niet naar beneden koppen. Even later was het Gregory Schaken die met een briljant passje de vrijstaande Taki bereikte. Via de vingertoppen van Niels Willemse viel de bal in de hoek: 1-0. Taki had ook zijn tweede moeten maken. Van dichtbij schoot hij recht op Willemse en in de nastoot werd de inzet van Schaken van de lijn gehaald door een verdediger. Het zou het startsein zijn van een tweede helft waarin vele opgelegde kansen om de zeep werden geholpen.

Beide doelmannen groeiden uit tot een grote sta in de weg. Aan de kant van Elinkwijk verving Yahya el Mansori de geblesseerd geraakte Willemse en hij deed dit met verve. Gregory Martin liet zich ook niet onbetuigd. Zeeburgia liet het na om de wedstrijd te beslissen. Grote kansen voor Martina, Taki en Schaken misten het doel of werden gepakt door el Mansori. De wedstrijd bleef zo spannend. Daarna meldde ook Elinkwijk zich weer voor het doel van Gregory Martin. Hij voorkwam met een goede reflex dat Zeeburgia het deksel op de neus kreeg.

20161204-zeeburgia-elinkwijk-foto-mario-wormhoudt-inzet-gregory-schaken

De kansen bleven zich opstapelen voor Zeeburgia. Schaken probeerde de uitkomende el Mansori te verschalken met een stiftje maar de keeper dook goed naar de bal. Nassim Zohair zag zijn kopbal gepakt worden en de uitblinkende doelman redde ook van dichtbij op een zeker lijkende treffer van Zamorano Ho-A-Tham. Nadat Enes Halilkanali natrapte op het hoofd van Martin ontstond er een opstootje waarbij Faysal Fakhor de rode kaart kreeg. De aanvaller van Elinkwijk werd niet bestraft. Zo moest Zeeburgia de wedstrijd uitspelen met een man minder. Desondanks kreeg de ploeg van Reda Achkari meerdere mogelijkheden om het duel te beslissen. El Mansori bleek niet te passeren en hield Elinkwijk in leven. Dit leverde de gasten nog bijna een punt op. Een drietal goede mogelijkheden werden niet verzilverd waardoor Zeeburgia opgelucht kon ademhalen.

20161204-zeeburgia-elinkwijk-foto-mario-wormhoudt-schot-javier-martina

“Ik ben uiteindelijk wel opgelucht”, aldus Achkari. “In de eerste helft speelden we heel erg ondermaats. Ballen werden niet op het juiste been ingespeeld en het ontbrak aan de juiste voortzetting van het spel. In de tweede helft gaat het beter en creëer je denk ik een stuk of tien kansen. Als je er daarvan acht inschiet dan heb je het oké gedaan. Nu mis je ze allemaal. Het leek wel alsof het doel behekst was. De overwinning is wel een opsteker na de slechte afgelopen maand. Volgende week hopen we de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af te sluiten.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt