Juan Fernandez Coto trainer De Dijk

Zeeburgia bestolen, De Dijk wint

Zeeburgia is bestolen. Zo voelde de 3-2 nederlaag bij VVIJ. Twee regelrechte buitenspeldoelpunten deden de ploeg van Mike Kolf de das om. De Dijk pakte haar eerste punten van het seizoen door nieuwkomer Uitgeest met 4-1 te verslaan.

Zeeburgia had het ook wel een beetje aan zich zelf te dankdan dat het niet de punten mee nam naar Amsterdam. De ploeg van Mike Kolf was heer en meester in het eerste bedrijf maar verzuimde tot driemaal toe om een open doelkans te verzilveren. VVIJ kwam er niet aan te pas in de eerste helft.  Mike Kolf gaf in de rust dat zijn ploeg vooral rustig moest blijven en dat de doelpunten dan vanzelf wel zouden komen. Wel gaf hij als waarschuwing mee dat ze niet moesten verslappen en op moesten letten voor de counter van de thuisploeg.

Vijf minuten na rust zette Rawley Roozendaal Zeeburgia op een meer dan verdiende voorsprong.  Hij deed dit vanaf elf meter nadat een VVIJ-verdediger hand had gemaakt.  Nonchalant verdedigen hielp de thuisploeg vervolgens weer in het zadel: 1-1. VVIJ kwam zelfs op voorsprong maar de 2-1 had nooit geteld mogen worden. In buitenspelpositie werd de treffer gemaakt. De grensrechter vlagde dan ook terecht maar de arbiter besliste dat het doelpunt geldig was. Dit tevens tot grote hilariteit van de VVIJ supporters.

De 2-2 van Serginho Eyken, 8 minuten voort tijd, was dan ook meer dan gerechtigheid. Zeeburgia ging op zoek naar de overwinningen en kreeg daar ook voldoende kansen voor maar de bal wilde  er gewoon niet in. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd werd een counter wederom in buitenspelpositie Zeeburgia fataal. Grote consternatie volgde. Hard gelach aan de zijlijn waar de grensrechter van Zeeburgia weer ten onrechte werd genegeerd. De 3-2 werd dus goedgekeurd, Doelman Jurgen Belfortt ging verhaal halen bij de arbiter.  Leider Alain Munoz: “Hij vroeg heel netjes of hij even naar de grensrechter wilde gaan en vervolgens kreeg hij geel voor commentaar op de leiding. Toen hij het nogmaals vroeg werd dat rood. Vervolgens kreeg ook Rivalinho Sleur de gele kaart omdat hij het zelfde vroeg. Daarna floot hij direct af. Blessuretijd had hij zeker geen zin meer in.”

De Dijk – Uitgeest 4-1 (1-1)

De Dijk heeft haar eerste punten van het seizoen binnen. Op eigen veld werd Uitgeest verslagen. Bij rust stond het nog 1-1. De ploeg van Juan Ferenandez Coto was op voorsprong gekomen door El Amrani en had uit moeten lopen naar 2-0 maar Tim Ruder wilde na drie man en de keeper te hebben uitgespeeld het doelpunt gunnen aan Steinraht maar zijn pass was veel te slordig. Uit de aanval die daar op volgde maakte Uitgeest gelijk. Doelman Michel van Kampen kwam te hard in en de terechte strafschop werd onberispelijk benut.

Na de hervatting was De Dijk heer en meester. Het domineerde de wedstrijd volledig alleen wilde de doelpunten niet vallen. Pas in de 76ste minuut werd de ban gebroken. Xavier Amanda zorgde voor de bevrijdende treffer. Daarna was het verzet van het wel erg jonge Uitgeest gebroken. In acht minutenh tijd liep de score op t0t 4-1. Kwong-Wah Steinraht maakte de 3-1 en Tim Ruder zorgde voor de 4-1 eindstand.