Zeeburgia verslaat ook Hoogland

Zeeburgia blijft maar winnen

Zeeburgia was vandaag duidelijk een maatje te groot voor Hoogland. Hoogland speelde naar zijn kunnen en Zeeburgia verzuimde om de score hoger uit te laten vallen. De eerste 15 minuten was het duidelijk dat beide ploegen met een gezonde overwinningsdrang aan de wedstrijd waren begonnen. Beide ploegen waren fel en zaten kort op de bal met gezonde duels als gevolg.

Het was echter Zeeburgia dat na 18 minuten op voorspong kwam via Rowley Rozendaal die zelf een aanval wist op te zetten. Rozendaal speelde Edwin Milton in die via een “één tweetje” Rozendaal voor de keeper wist te zetten. Rozendaal wist doelman Bruins van Hoogland makkelijk te passeren.

Het tempo ging meer uit de wedstrijd en Hoogland probeerde tevergeefs mee te voetballen met Zeeburgia. Hoogland zakte in en loerde op de counter, maar kwam niet verder dan een paar lange passes van achteruit die de lange spitsen van Hoogland moesten bedienen. Een felle actie van Ryan van Diermen die na balverlies van Kevin Heideveld zichzelf in kansrijke positie stelde zorgde ervoor dat Hoogland toch nog gevaarlijk kon worden en doelman Belfor van Zeeburgia op de proef moest stellen. Belfor bezweek echter niet op dit schot. Hoogland kreeg de wedstrijd wat meer in handen, maar gevaarlijk werden ze eigenlijk nooit.

Zeeburgia trainer Mike Kolf geeft nog wat aanwijzingen

In de tweede helft kwam Zeeburgia gelijk weer flitsend uit de startblokken. Het was na 46 minuten een flitsende actie over de flanken waarbij Zeeburgia verzuimde de score verder uit te breiden. Na 55 minuten was dit uiteindelijk toch het geval toen Abdel Taki de keeper wist te verschalken na een knap opgezette aanval. In de tweede helft was het beeld eigenlijk niet anders dan de eerste. Zeeburgia had de gehele tweede helft het overwicht en gaf achterin nagenoeg niets weg. Een opmerkelijk moment in de tweede helft was een zuivere strafschop die gegeven had moeten worden aan het adres van Zeeburgia. De scheidsrechter was de enige die een “schwalbe” zag die een gele kaart opleverde.

Hoogland kon het tempo steeds moeilijker bijbenen, maar Zeeburgia verzuimde om de beslissende goal te maken. Zoals vaker in het voetbal valt de goal dan juist aan de andere kant. Voor de 2-1 was er al een niet te missen kans voor Florian Lammers na een voorzet van Kevin Heideveld die de bal volledig miste met zijn hoofd. Misschien had Lammers last van de zon, maar hij had de kans om het laatste kwartier nog spannend te maken. Nu was het pas in de 89e minuut dat Frank Voorwald de aansluitingstreffer achter Belfor kon leggen. Dit was echter te laat in de wedstrijd voor Hoogland. In de laatste minuut van de wedstrijd was was er voor Hoogland een vrije trap vanaf 20 meter die makkelijk in de handen van de doelman Belfor belandde.

Zeeburgia trainer Mike Kolf was dan ook duidelijk dat Zeeburgia deze wedstrijd gecontroleerd heeft. Volgens Kolf zal Zeeburgia vaker met dit type tegenstanders te maken krijgen en is het zaak de wedstrijden geconcentreerd uit te spelen. Zeker in wedstrijden waarin je de bovenliggende partij ben, maar verzuimt de score verder uit te breiden.