Home / Algemeen / Zeeburgia boekt belangrijke overwinning op DEM

Zeeburgia boekt belangrijke overwinning op DEM

Zeeburgia heeft een belangrijke stap gezet richting handhaving in de eerste klasse A. De ploeg van Reda Achkari versloeg op eigen veld DEM met 3-2 en ontloopt nu zo goed als zeker de nacompetitie met een voorsprong van vier punten op de streep.

De Amsterdammers startten goed en was in de openingsfase de sterkere ploeg. Toch kregen de bezoekers de eerste grote kans van de wedstrijd. DEM-aanvoerder Rik Stals kon echter niet profiteren van een fout achterin en schoot naast. Kort na deze kans was het voor de thuisploeg wel raak. Een goede combinatie door het centrum werd beheerst afgerond door Alfred Mensah.

Vijf minuten na de goal was Stals opnieuw gevaarlijk voor DEM, maar verdediger Hakim Boudchourt en keeper Eric Antwi wisten de kans onschadelijk te maken. Zeeburgia sprong een stuk effectiever met de kansen om en na ruim een half uur verdubbelden de Amsterdammers de score. Gideon Emanuels was scherp op een bal die terug kwam van de paal en liet keeper Sem Bleeker kansloos. DEM kwam voor rust nog wel terug in de wedstrijd. Stals was ditmaal wel trefzeker en zorgde voor de aansluitingstreffer door de bal op knappe wijze over de uitgekomen Antwi in het doel te werken.

Na de rust kwam Zeeburgia weer sterk uit de kleedkamer en kwam het verdiend op een 3-1 voorsprong. DEM kreeg de bal na een corner niet goed weg en Hakim Boudchourt stond op de goede plek om de bal eenvoudig binnen te tikken. DEM gingen hierna vol op de aanval spelen maar Zeeburgia kon in de counter niet profiteren.

Na een uur voetballen kwamen de Beverwijkers opnieuw terug in de wedstrijd. Sebastiaan Dooyeweerd brak over rechts door de verdediging van Zeeburgia, kapte naar binnen en vond met links de verre hoek. vervolgens bleef het een spannende wedstrijd waarbij DEM probeerde met de lange bal de gelijkmaker te forceren en Zeeburgia op de counter de wedstrijd wilde beslissen.

De thuisploeg kwam in het resterende half uur echter weinig meer in de problemen. Een schot van Joey Schoo na een afgeslagen corner ging over het doel van Antwi. De grootste kans voor de bezoekers was vijf minuten voor tijd voor Erik Lensen. Op een voorzet van Frits Kramer had hij de bal voor het inglijden maar kreeg hij zijn schoen niet lekker tegen de bal.

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)