Zeeburgia dichtbij eerste prijs

Zeeburgia heeft vanmiddag een grote stap gezet als het gaat om het winnen van de eerste periode. Zelf won het met maar liefst 7-3 van Stormvogels en daarnaast zag het concurrent Pancratius met 3-0 verliezen van De Dijk. Voor Zeeburgia scoorde Edwin Milton en Rawley Rozendaal allebei drie keer. Op 25 november valt de beslissing als de ploeg van Mike Kolf moet inhalen tegen DWV.

De uitslag doet vermoeden dat Zeeburgia het geen moment lastig heeft gehad tegen Stormvogels. Dat is niet helemaal waar. De ploeg van Mike Kolf kende weliswaar een bliksem start maar kneep hem af en toe toch in de tweede helft. Al na tien minuten stond de ploeg uit Amsterdam-oost al met 2-0 voor. Edwin Milton scoorde in de vijfde en tiende minuut. Toen Germain Gotschin er vijf minuten voor rust ook 3-0 van maakte leek de wedstrijd gespeeld.

Maar niets was minder waar. Een overtreding van Gotschin in het zestienmeter gebied leverde Stormvogels een strafschop op en Gotschin zijn tweede gele, en dus rode, kaart. De penalty werd benut en Zeeburgia kon verder met tien man. Al voor de derde keer dit seizoen. Vijf minuten na de rust kwam Stormvogels zelfs terug tot 3-2. Voorzitter Rob Teunisse zag het toen even niet mee zitten. Teunisse: “Ik dacht op dat moment echt dat het niet goed zou aflopen. We speelden natuurlijk ook met tien man.”

Het geluk voor Zeeburgia, midweeks uitgeschakeld in de beker door Chabab, was dat het snel na de aansluitingstreffer het verschil weer op twee bracht. Rawley Rozendaal werd neergehaald in het strafschopgebeid en benutte vervolgens zelf de penalty, 4-2. Stormvogels dat bleef voetballen werd daarna overlopen.  Edwin Milton zorgde met zijn derde treffer van de middag voor de 5-2 en Rozendaal zorgde via een schitterende lob (de mooiste treffer van de middag!) voor de 6-2. De aanvaller maakte net als Milton ook drie treffers. Tien minuten voor tijd zorgde hij voor de 7-2 en dat met tien man! Stormvogels deed vlak voor tijd nog wat terug (7-3) maar dat mocht de pret voor Zeeburgia verder niet drukken.

Het worden spannende weken voor Zeeburgia. De op de tweede plaats staande ploeg van Mike Kolf gaat volgende week in Utrecht op bezoek bij koploper Hercules. Het verschil is één punt in het voordeel van de ploeg uit Utrecht maar Zeeburgia heeft dus nog een wedstrijd te goed. De beslissing in de eerste periode valt op 25 november als Zeeburgia in Amsterdam-Noord moet inhalen tegen DWV.

Archieffoto: Rawley Rozendaal scoorde drie keer tegen Stormvogels

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!