Zeeburgia doet weer mee in 2B na zege op Hoofddorp

In de zondag tweede klasse B kreeg Hoofddorp de nummer drie Zeeburgia op bezoek. In deze competitie is het razend spannend en zit iedereen dicht op elkaar. Ieder punt is belangrijk.  Uiteindelijk wist Zeeburgia een vroege 0-1 voorsprong vast te houden. Vlak voor het einde leek de wedstrijd nog op een gelijkspel uit te draaien, maar een doelpunt van Nick Tavenier werd afgekeurd. Zo ging Zeeburgia met de belangrijke overwinning terug naar Amsterdam.

Hoofddorp werd op het eigen veld direct helemaal vast gezet door Zeeburgia. Hier wist Hoofddorp zich niet makkelijk onder uit te voetballen en trok Zeeburgia het initiatief naar zich toe. De grote kansen waren dan ook voor Zeeburgia die na vijftien minuten voetbal twee grote kansen krijgt op de 0-1, maar niet weet te verzilveren.

THF_2246

Een paar minuten later weet verdediger Nick Witsche uit een vrije trap van Zeeburgia, de bal achter zijn eigen keeper te plaatsen. Gelukkig voor hem stond zijn directe tegenstander in buitenspel positie en werd het doelpunt afgekeurd.

Hoofddorp trainer Jimmy Simons was niet tevreden en laat na twintig minuten de eerste spelers al warm lopen. Maar nog voor dat deze spelers warm waren wist Zeeburgia de 0-1 op het scorebord te zetten. Na een aanval van Hoofddorp weet Zeeburgia snel om te schakelen. Saifedinne El Abid weet zich helemaal vrij voor keeper Edwin Pieterse te spelen en schiet de bal dan eenvoudig langs de keeper.

Na dit doelpunt wordt Hoofddorp een beetje wakker en snel krijgen ook zij kansen op de gelijkmaker. De grootste kans was voor Nick Tavenier die uit een vrije trap op de rand zestien de bal net onder de kruising schiet. Een weergaloze redding van Abdel El Gourari zorgt er voor dat we met een 0-1 stand de rust in gaan.

THF_2301

In de tweede helft begint Hoofddorp sterk. Ze krijgen meerdere kansen om de gelijke stand op het scorebord te zetten, maar El Gourari weet met goed keepers werk zijn doel schoon te houden.

Een kwartier voor tijd verdubbelt Zeeurgia bijna de score als Moushine El Yaacoubi op de linkerkant langs zijn verdediger weet te komen. Na een prachtig schot gaat de bal via de lat en de paal weer terug het veld in en blijft het nog steeds 0-1.

In de laatste minuten is het pompen of verzuipen voor de Hoofddorpers, die er alles aan doen om toch nog een punt over te houden aan de wedstrijd. In de negentigste minuut lijkt het er op de Nick Tavenier de gelijkmaker binnen schiet. Iedereen van Hoofddorp viert al feest tot dat de scheidsrechter naar de grensrechter loopt. De grensrechter heeft blijkbaar iets gezien wat tegen de regels zou zijn. Na even gepraat te hebben wijst de scheidsrechter niet naar het midden maar krijgt Zeeburgia een vrijetrap op hun vijfmeter. Buitenspel zou het geweest zijn volgens de assistent.

Hoofddorp is het daar niet mee eens en dat is langs de kant ook goed te horen. De stand op het scorebord veranderd daar alleen niet mee en zo blijft de 0-1 op het bord staan. Na nog een paar minuten blessuretijd weet Zeeburgia zich staande te houden en de drie punten mee naar huis te nemen.

Verslag: Rob Wiggerink
Foto’s: Ton Hofstra