Zeeburgia en De Dijk klaar voor derby

Zeeburgia en De Dijk kenden een uitstekende generale repetitie voor derby (en onze wedstrijd van de week) van volgende week. Koploper Zeeburgia won met 0-2 bij DEM in Beverwijk terwijl De Dijk afrekende met Hoogland (1-0).

Zeeburgia had in Beverwijk zwaar te verduren. De ploeg, die werd gecoacht door Alain Munoz omdat trainer Mike Kolf geschorst was, kreeg te maken met een ‘ met het mes op de tanden’ spelend DEM. Het leverde de thuisploeg uiteindelijk drie gele en een directe rode kaart op. Munoz: “ Ze deden er echt alles aan om ons uit on spel te halen. Gelukkig hebben we ons niet laten provoceren en de wedstrijd uiteindelijk verdiend gewonnen.”

In de wedstrijd helft was Zeeburgia wel de betere ploeg maar creëerde het nauwelijks tot geen kansen. Pas na de hervatting werd het overwicht een doelpunten uitgedrukt. Ook de wind, Zeeburgia had hem de tweede helft mee, was van een behoorlijke invloed. Pas toen DEM met tien man kwam te staan brak langzamerhand het verzet van de Beverwijkers. Een zware overtreding op Nabil EL Gourari werd terecht met de rode kaart bestraft. Vlak daarna zorgden Rawley Roozendaal voor de bevrijdende treffer. Vanaf de rechterkant sneed de behendige aanvaller naar binnen en vanaf de rand van zestienmeter krulde hij de bal op werkelijk prachtige wijze in het doel. Munoz: “ Echt een waanzinnig doelpunt. Zo/n beetje als in de finale van het Kampioenschap van Amsterdam (bekijk de beelden in ons videoarchief!). Na die treffer was het verzet van DEM wel echt gebroken en hebben we het goed uitgespeeld.” Abdel Taki zorgde tien minuten voor tijd voor de 2-0 eindstand.

De Dijk maakte het zich zelf weer behoorlijk lastig. Nu kreeg de ploeg van Juan Fernandez Coto tegen Hoogland weer zoveel kansen maar wilde de goal maar niet vallen. Coto: “Het is weer hetzelfde verhaal.  Ik val echt in herhaling. Als je ziet hoeveel kansen we krijgen, echt 100% kansen. Het is niet normaal. En zelf geven we niets weg.” Toch viel die treffer uiteindelijk wel. Invaller Tim Ruder werd de matchwinnaar door in de 89ste minuut de Dijk aanhang deed juichen.

“Mogen wij ook een keer geluk hebben?”, was de vraag die Coto zich zelf stelde en tevens bevestigend beantwoorde. “ We komen nog goed weg na die treffer want Hoogland kreeg mega kansen. Eentje telde ik er al maar doelman Michel van Kampen verrichte echt twee wereld reddingen.”

Zo ver had het helemaal niet hoeven te komen als De Dijk iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen. In de eerste helft kopte Mostapha El Amraani vanaf twee meter op de lat. Kwong Wah Steinrath kreeg hem er vanaf vijf meter niet in en Moaad El Aakel schoot vanaf acht meter niet raak.  Ondanks het missen van deze kansen pakte De Dijk dus wel drie punten en kan het uit gaan kijken naar de topper tegen Zeeburgia volgende week. Coto: “ Wij zijn er klaar voor en ik denk Zeeburgia ook.”

De Dijk – Zeeburgia is volgende week onze wedstrijd van de week en zal in samenvatting te zien zijn op onze site.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en programma op de klassenpagina van zondag 1A.