Zeeburgia geeft opnieuw voorsprong uit handen

Zeeburgia is er nog niet in geslaagd om in het nieuwe seizoen punten te pakken. De ploeg van Reda Achkari kwam net als vorige week wel op voorsprong maar moest na negentig minuten voetbal zijn meerdere erkennen in VVIJ.

VVIJ begon goed aan de wedstrijd en zette Zeeburgia op eigen helft onder druk. Dit leidde in de beginfase meteen tot kansen maar zowel Michael Cortino als Marck van Baal wisten het net niet te vinden. Na deze sterke openingsfase kwam Zeeburgia steeds beter in de wedstrijd. Don Day kreeg een goede kans om de score namens Zeeburgia te openen en na bijna veertig minuten spelen kreeg Youssef el Abdelhadi een enorme kans om Zeeburgia op voorsprong te brengen na een goede aanval van de club uit Amsterdam-Oost.

ZeeburgiaIJVV3

Beide ploegen hielden elkaar in balans en hadden moeite om een gaatje in de verdediging te vinden. Met lange ballen probeerde beide ploegen de verdedigers te verassen maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Vlak voor rust brak Zeeburgia dan toch de ban. El Abdelhadi schoot vanaf de rand van het strafschopgebied de bal snoeihard via de onderkant van de lat binnen. Aan de andere kant van het veld had VVIJ minder geluk toen een schot van Van Baal op de paal belande.

Na rust was Zeeburgia sterker dan VVIJ. De Zeeburgianen lieten de bal snel van voet naar voet rondgaan maar tot een tweede treffer kwam het niet. Na zestig minuten kwam VVIJ tegen de verhoudingen in toch op gelijke hoogte door een treffer van aanvoerder Albert Peter Woest.

ZeeburgiaIJVV2

Zeeburgia ging daarna op jacht naar nog een treffer en kreeg in de vorm van El Abdelhadi en Day goede kansen om weer op voorsprong te komen. Hoewel Zeeburgia de controle over de wedstrijd had lukte het de mannen van Reda Achkari maar niet om te scoren. Aan de andere kant van het veld lukte het opnieuw Woest wel om VVIJ op voorsprong te brengen. In het resterende kwartier probeerde Zeeburgia nog de gelijkmaker te maken maar kwam VVIJ niet echt in de problemen waardoor de bezoekers uit IJsselstein er met de overwinning vandoor gingen.

ZeeburgiaIJVV

Hoewel Zeeburgia het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg was lukte het de Amsterdammers niet om uitgespeelde kansen te creëren. VVIJ bewaarde de rust en wachtte rustig af tot er een gaatje viel. Door de nederlaag tegen VVIJ heeft Zeeburgia nu nul punten uit twee wedstrijden en is een overwinning op Alphense Boys volgende week dus meer dan welkom.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)