Zeeburgia geeft weer punten weg

Het was een bijzondere dag bij Zeeburgia tegen Uitgeest. ‘Thanks giving day’  De ploeg van trainer Mike Kolf liet zich van zijn beste kant zien en gaf twee punten weg in een wedstrijd weg die met het grootste gemak gewonnen had kunnen worden: 3-3. Ongeveer twee wagonladingen vol kansen voor de rust waren niet voldoende om de volle winst in de Kruislaan te houden. Dit tegen een ploeg die kwalitatief niets in de melk te brokkelen had.

Na tien minuten spelen had het al 3-0 kunnen staan als Zeeburgia beter met de kansen was omgesprongen. Het deed gewoon pijn aan je ogen om te zien dat men de bal van amper tien meter in een leeg doel kon schieten. En dit tegen een ploeg die alleen wist dat het doel van de tegenstander recht tegenover het eigen doel stond. In twee wedstrijden staat Zeeburgia al op vier verliespunten en dit was beslist niet nodig geweest. Vorige week ging men ook al de pottenbak in tegen Stormvogels en werd de wedstrijd afgesloten met een 3-3 stand.

image008

Bij keeper Jurgen Belfort stond het gezicht op onweer. Hoe kon het gebeuren dat Zeeburgia dat veel en veel beter was, kort voor tijd zijn handen mocht dichtknijpen toen Jorn Brouwer alleen voor de keeper zijn kans hopeloos om zeep bracht. Zeeburgia ontsnapte aan een nederlaag in een wedstrijd waarin men heer en meester was. Trainer Mike Kolf had er wel een verklaring voor en uiterst chagrijnig opmerkte,,We hebben onze tegenstander gewoon in de kaart gespeeld. Omdat we de concentratie miste om het karwei af te maken. Als we merken dat het te gemakkelijk gaat, gaan we galery voetbal spelen. Dan zie je wat er gebeurd. We spelen hun daarmee in de kaart en moeten dan alle zeilen bijzetten om niet te verliezen’’.

Niet alleen Mike Kolf was ontstemd ook keeper Jurgen Belfort kon het verlies van twee punten maar moeilijk verkroppen. ,,We hebben de punten weggegeven. Dit had niet nodig geweest. Als we op deze manier spelen dan is er geen toppositie weggelegd voor ons. We moeten vasthouden aan ons eigen spel dan komt het wel goed’’. Voor de rust een zeer sterk spelend Zeeburgia dat binnen twee minuten spelen via een treffer uit een vrije trap van Dennis Okoduwa op 1-0 kwam. Even daarvoor in de eerste minuut miste  al een dot van een kans voor een leeg doel. Na vijf minuten spelen was het Ian Refos die schitterend uithaalde rand zestienmeter voor 2-0. Daarna waren de kansen niet meer te tellen voor Zeeburgia dat Uitgeest volledig onder de voet dreigde te lopen. Op slag van rust zorgde een slordigheidje ervoor dat Uitgeest via een strafschop voor de aansluitingstreffer kon: Nick van der Valk zette zijn handtekening onder het cadeautje: 2-1.

image010

Na de rust een heel andere wedstrijd. Uitgeest besefte dat er wat te halen viel en knokte zich leeg om langszij te komen hetgeen ook lukte. Een prachtige aanval van Zeeburgia leidde ertoe dat Rawley Rozendaal de zaak kon afmaken: 3-1. Uitgeest dat kansen rook schakelde een tandje hoger en kreeg zo weer mogelijkheden om wederom te scoren. Met een verrassend diagonaal schot werd Belfort opnieuw verrast: 3-2. Het wonder geschiedde tien minuten voor het einde toen Zeeburgia achterin de ene fout op de andere stapelde waardoor Stefan Winter de kans kreeg om vanaf 25 meter loeihard langs de grond keeper Belfort het nakijken te geven: 3-3. Het was uiteindelijk aan nota bene Uitgeest speler te danken dat Zeeburgia niet verloor in een wedstrijd waarin Zeeburgia kostbare punten kon inleveren. Daar was iedereen bij Zeeburgia na afloop behoorlijk chagrijnig van.

Verslag Freek Louis
Foto’s Dick Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!