Zeeburgia gelooft nog in handhaving na 3-2 nederlaag tegen DEM

De 3-2 nederlaag tegen DEM in Beverwijk en de winst van Pancratius op NVC maakt het er voor Zeeburgia steeds zorgelijker op. De ploeg van Mike Kolf lijkt met nog vier wedstrijden te gaan nog maximaal de nacompetitie te kunnen halen, aar zelfs dat zal heel moeilijk worden.

Assistent-trainer Alain Munoz: “Het geloof is er zeker nog, maar het wordt wel heel erg lastig nu.” Zeeburgia staat acht punten achter op een plek in de nacompetitie. “Volgende week thuis tegen SDO is onze laatste kans om er nog iets van te maken”, zegt Munoz zeer teleurgesteld.

Zeeburgia kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand door een doelpunt van Rik Stals. Ian Refos zorgde al snel voor de gelijkmaker en toen Lieveld met een prachtige vrije trap voor de1-2 zorgde leek Zeeburgia weer op de goede weg. Een tweede gele kaart (en dus rood) voor Juliano Smit deed de wedstrijd achter kantelen.

Munoz: “ Wat mij betreft was dat het keerpunt in de wedstrijd. We gingen nog wel voor de derde treffer. We hadden wel veel balbezit, maar kregen niet echte grote kansen.” Na de 2-2 van Roel Pitstra viel een kwartier voor de beslissende treffer. Thom de Vries dompelde Zeeburgia in rouw (3-2).

Munoz: “ Zolang we nog niet gedegradeerd zijn is er nog hoop. Hoe klein de kans ook is. De nacompetitie is het hoogst haalbare. Volgende week moeten we aan de Kruislaan winnen van SDO. Als dat niet gebeurt is het over.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)