Zeeburgia genadeloos voor defensief kwetsbaar Legmeervogels

In een doelpuntenfestijn in de kelder van de zondag eerste klasse A heeft hekkensluiter Zeeburgia de aansluiting gevonden met concurrent Legmeervogels. De ploeg van Bert Blank versloeg de Uithoorners met 7-4, waardoor de achterstand op de nummer voorlaatst is verkleind naar drie punten.

Binnen tien minuten had Zeeburgia al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken. In de tweede minuut miste Legmeervogels-rechtsback Faouzi Ben Yerrou (ex-Zeeburgia) de bal volledig, waardoor Sohaib Echahbouni oog-in-oog met Halil Süzülmüs de score kon openen. Enkele minuten later liet Gilermo Pengel na een lange bal de Uithoornse verdediger zijn hielen zien voor de 2-0. Daarna deden de bezoekers pas iets terug. Een voorzet van Yasin Poyraz werd door Mitch Vernooy binnen gekopt: 2-1.

Legmeervogels ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de meeste spelers gingen te vaak voor eigen succes. Omdat er teveel spelers voor de bal bleven staan, was balverlies fataal. Zeeburgia profiteerde hier optimaal van. Uit een lastige hoek knalde Pengel de 3-1 binnen. Vernooy dacht vlak voor rust opnieuw een aansluitingstreffer te produceren, alleen was scheidsrechter Martijn Bruggeling er niet van overtuigd dat de bal de doellijn was gepasseerd.

Het lukte de gasten niet om de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Bij een tegenaanval van Zeeburgia ging Süzülmüs, die de zieke Clé Vos de Mooij onder de lat verving, opzichtig in de fout en dat werd genadeloos afgestraft door Marwan El Ouardani: 4-1. Vijf minuten later gaf Yorick van der Deijl de Uithoorners weer enige hoop op een beter resultaat door de 4-2 te maken, maar vrij snel daarna was het verschil door Zeeburgia weer hersteld naar drie doelpunten. Echahbouni maakte zijn tweede van de middag.

Zeeburgia en Legmeervogels maakten er een spektakel van. Door drie treffers in een tijdsbestek van vijf minuten ging de stand van 5-2 naar 6-4. Martijn Tjon-A-Njoek deed iets terug namens de bezoekers, Zeeburgia-spits Edwin Milton pikte zijn doelpunt mee en Van der Deijl maakte zijn tweede van de middag. Uiteindelijk was het slotakkoord voor de thuisploeg. Opnieuw ging Süzülmüs niet geheel vrijuit, waardoor invaller Denzel Plettenberg de eindstand op 7-4 kon bepalen.

Door de doelpuntrijke overwinning heeft Zeeburgia de achterstand op de concurrentie verkleind. De ploeg van Bert Blank staat nog laatste, maar is nummer voorlaatst Legmeervogels wel op drie punten genaderd. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.