Zeeburgia haakt af voor promotie

Zeeburgia heeft de eerste ronde voor promotie naar de hoofdklasse niet overleefd. Ging de eerste wedstrijd uit tegen Boshuizen al met 4-0 de mist in, ook de tweede ontmoeting op eigen veld ging in rook op: 1-3. Met dit resultaat werd Zeeburgia uitgeschakeld om het nieuwe seizoen een stapje hoger te mogen acteren. Het zat er gewoon niet in dat de formatie van trainer Mike Kolf de eindstreep zou halen omdat de eerste nederlaag een onoverkomelijk struikelblok bleek om Boshuizen alsnog verdere deelname te ontzeggen. De Leidenaren waren gewoon een maatje te groot voor Zeeburgia dat ondanks uitschakeling kan terugzien op een meer dan goed seizoen. Lange tijd voerde men de ranglijst tot het moment dat De Dijk het stokje overnam en uiteindelijk rechtstreeks promoveerde naar de hoofdklasse. Jammer voor Zeeburgia dat niet de beloning mocht incasseren dat het verdiende. Ook jammer voor het Amsterdamse voetbal, want een zondaghoofdklasser meer had het komende seizoen 2013-2014 niet misstaan.

Voor de wedstrijd tegen Boshuizen viel de regen met bakken uit de hemel, waardoor het hoofdveld binnen de kortste keren blank kwam te staan. Nood breekt wetten en werd er naar een alternatief gezocht bij buurman Real Sranang dat over een uitstekend kunstgrasveld beschikte. Een half uur later kon zo bleek al snel, voor Zeeburgia een kansloze missie beginnen, wat tot een nederlaag zou leiden. Al heel snel liet  Boshuizen zien over een goed elftal te beschikken waarin veel voetbal schuilde. Leuke vlotte combinaties, goed opbouwend van achteren uit en een middenveld dat de bal zo snel mogelijk op de helft van Zeeburgia wilde hebben. Gevolg veel druk op het doel van Zeeburgia en ook de nodige kansen die uiteindelijk twee treffers opleverden. Miste Nick van As nog een strafschop wegens onderuit halen van Angelino Vyent door keeper Jurgen Belfort, na ruim een half uur spelen was het wel raak. Een prima uitgespeelde aanval door Aimen Said betekende de openingstreffer: 0-1. Zeeburgia werd op een hopeloze achterstand gezet en zag kort voor rust Said voor de tweede treffer tekenen: 0-2. Een hopeloze taak voor de thuisclub om na de rust nog iets aan deze achterstand te doen.

Helemaal toen in de 60-ste minuut wisselspeler Mehmet Gungor uit een afgemeten voorzet vanaf links voor 0-3 zorgde. Heel even was er een kleine opleving bij Zeeburgia toen nog geen twee minuten later Randill Verweij voor 1-3 wist te zorgen. Met nog wat kansen voor Zeeburgia, een bal op de paal en een droomkans voor Michael Osei, vloeide langzaam maar zeker alle hoop weg voor de ploeg van Mike Kolf. Wat bleef waren de gedachten aan een goed seizoen en dat men definitief moest afhaken voor promotie naar de hoofdklasse tegen een tegenstander die over twee wedstrijden gewoon beter was. Zeeburgia speelt het nieuwe seizoen opnieuw in de eerste klasse waar iedereen zich bij de club uitstekend thuis voelt.

Verslag: Freek Louis