Zeeburgia hard onderuit na voorsprong

Zeeburgia is bij haar terugkeer in de zondag eerste klasse flink onderuit gegaan. De ploeg van trainer Reda Achkari gaf op bezoek bij DEM een comfortabele 0-2 voorsprong weg en verloor uiteindelijk met 5-2.

De wedstrijd op Sportpark Adrichem in Beverwijk begon een half uur later omdat de spelers van Zeeburgia in de file hadden gestaan. Het eerste kwartier was slordig van beide ploegen en leverde nauwelijks kansen op. Na een kwartier kreeg DEM de eerste kans, maar Roel Pitstra kon Rik Stals met een voorzet net niet bereiken. Een minuut later schoot Saifeddine El Abid aan de andere kant met een punter in de handen van DEM-doelman Mike van Vliet.

Zeeburgia werd hierna sterker en won meer duels dan de Beverwijkers. Dit leverde in de 26ste minuut de voorsprong op dankzij een van richting veranderd schot van Yousef Abdelhadi. Zeeburgia zette door en vijf minuten later profiteerde Gregory Schaken van slecht uitverdedigen bij DEM. Schaken rondde beheerst af en tekende voor de 0-2.

De Amsterdammers verslapten hierna iets en lieten DEM terugkomen in de wedstrijd. Verdediger Eric Klijn kopte knap binnen uit een corner en zorgde voor de aansluitingstreffer: 1-2. De thuisploeg wilde nog voor rust de gelijkmaker forceren en Frits Kramer was hier dichtbij. Tot twee keer toe ging zijn kopbal uit corners van Sebastiaan Dooyeweerd net over het doel van Jurgen Belfort.

Een paar minuten na rust schoot aanvoerder Stals DEM op aangeven van Pitstra naast Zeeburgia: 2-2. De gasten kregen met Saifeddine El Abid nog een goede kans om weer op voorsprong te komen, maar hij stuitte op Van Vliet. In de 56ste minuut lukte het DEM wel om op voorsprong te komen. Dooyeweerd stuurde Pitstra weg en de aanvaller liet Belfort kansloos: 3-2.

DEM had de controle over de wedstrijd en breidde de voorsprong uit naar 4-2. Kramer tikte een schot van Pitstra binnen en besliste hiermee de wedstrijd. Via Pitstra en Dooyeweerd kreeg de thuisploeg nog kansen op 5-2, maar zij verzuimden te scoren. Middenvelder Timo Wolters doet dit wel en bepaalde de eindstand in blessuretijd met een droge knal op 5-2.

Zo verloor Zeeburgia de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 5-2 op bezoek in Beverwijk. Volgende week ontvangt de ploeg van Reda Achkari in Amsterdam VVIJ in de jacht op de eerste punten van de competitie.