Zeeburgia heeft selectie rond met twaalf aanwinsten

Met het halen van nog eens vijf spelers heeft zondag eersteklasser Zeeburgia de selectie voor volgend seizoen helemaal rond. Xavier Netteb (JOS/Watergraafsmeer), Serginho Eyken (Nieuw-Utrecht), Raydell Kewal (Ter Leede), Gregory Martin en Gilermo Pengel (beide Zwaluwen ’30) maken de overstap naar Amsterdam-Oost en completeren de groep van twaalf versterkingen.

“We hebben nu een hele sterke selectie die volgend seizoen echt om de bovenste plekken mee moet gaan doen in de eerste klasse”, zegt trainer Reda Achkari. De oefenmeester voorzag zijn selectie van een behoorlijke kwaliteitsimpuls. Meerdere spelers met Top- en Hoofdklasse-ervaring komen de Amsterdammers versterking. “Een aantal hebben ook een verleden bij Zeeburgia en keren graag terug bij de club.”

Gregory_Martin_2
Gregory Martin tijdens zijn periode als keeper van WV-HEDW. Foto Jan Vonk

Zo speelde onder andere aanvaller Serginho Eyken in het verleden al voor Zeeburgia. Gregory Martin (voormalig Voorland, Blauw-Wit, DWV en WV-HEDW) en Gilermo Pengel (oud-Chabab) komen over van zaterdag eersteklasser Zwaluwen ’30 en speelden allebei al veel jaar in Amsterdam. Van Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer komt Xavier Netteb over, die daar aan zijn eerste seizoen bezig was.

“Het is aan mij om er straks in de voorbereiding ook echt een team van te maken”, aldus Achkari. “Alle neuzen moeten dezelfde kant opstaan en de egotjes moeten opzij geschoven worden. Dan kunnen we ook echt bovenin meedoen. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat we met zo’n selectie tegen degradatie gaan spelen.” Zeeburgia eindigde dit seizoen slechts één punt boven de nacompetitiestreep op een negende plaats in de eerste klasse A.

Eerder maakten de Amsterdammers al bekend dat ook Chelton Linger (Swift), Rience Schurman (De Dijk), Nassim Zohair (JOS/Watergraafsmeer), Anouar Akrouh (DCG), Faysal Fakhor (VVA/Spartaan), Randall Verweij en Raven Bergwijn (beide Nieuw-Utrecht) volgend seizoen voor Zeeburgia spelen.

Foto boven: Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!