Home / Algemeen / Zeeburgia houdt door gelijkspel tegen Spirit’30 kans op plek in volgende bekerronde

Zeeburgia houdt door gelijkspel tegen Spirit’30 kans op plek in volgende bekerronde

Zondag eersteklasser Zeeburgia heeft het eerste punt in de groepsfase van de districtsbeker binnen. Na een nederlaag tegen Monnickendam vorige week werd tweedeklasser Spirit’30 op een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Bert Blank zal in de laatste wedstrijd, thuis tegen FC Almere, aan de bak moeten om de volgende ronde te bereiken.

Volgens de oefenmeester zijn de Amsterdammers nog steeds in een opbouwende fase. “We speelden met zes spelers die vorig jaar nog in de Onder-19 speelden. Ik ben erg trots dat we met zo’n jonge ploeg zo goed spelen”, zei Blank. Het enige nadeel van een jonge ploeg is dat de talenten nog aan het seniorenvoetbal moeten wennen. “Verdedigend en op het middenveld staan wij wel ons mannetje, maar voorin gingen we de duels af en toe nog uit de weg. Het is op dit moment een beetje de jongetjes tegen de mannen.”

Vlak voor de rust kwam de thuisploeg op achterstand. Uit een standaardsituatie opende Jordi Klompe de score voor de bezoekers uit Hoogkarspel. “Die grote jongens komen dan mee naar voren en daar hebben wij op dat moment geen antwoord op”, verklaarde Blank. In de tweede helft had Zeeburgia iets meer overwicht en maakte Gilermo Pengel de verdiende gelijkmaker. Die 1-1 haalde ook het laatste fluitsignaal.

Met slechts één punt uit twee wedstrijden moet er zaterdag gewonnen worden van tweedeklasser FC Almere voor een plek in de knock-outfase. Dat is iets waar Blank serieus voor gaat. “Wedstrijden in de beker zijn altijd erg mooi. Dan kan je in november weer doorvoetballen, dus het zou mooi zijn om door te gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de districtsbeker.

Foto Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)