Zeeburgia juicht te vroeg en verslikt zich in Wasmeer

In de zondag tweede klasse B heeft Zeeburgia aan de Kruislaan een pijnlijke 2-3 nederlaag geleden tegen promovendus Wasmeer. De ploeg van Imdat Ilguy verspeelde een 2-1 voorsprong en loopt daardoor de eerste plaats op de ranglijst mis.

Het werd al snel duidelijk dat Wasmeer gekomen was om niet te verliezen. Met elf man achter de bal en het liefst allemaal op eigen helft. Het zegt iets over de kracht die Zeeburgia momenteel uitstraalt. Het was aan de doelman van Wasmeer te danken dat de ploeg uit Amsterdam Oost niet tot scoren kwam ondanks enkele hachelijke situaties voor het Wasmeerse doel.

Na rust leek de ban eindelijk te worden gebroken toen Moushine el Yaacoubi voor de bevrijdende 1-0 zorgde. Het was lang wachten op die bevrijdende tweede treffer. Die viel wel, maar dan aan de andere kant. Een weggeschoten bal viel tussen verdediger en aanvaller in. Ook doelman Antwi was zijn goal uitgekomen en via de klust kon de aanvaller, tot zijn eigen verbazing, de 1-1 maken.

Volgens bestuurslid technische zaken Alain Munoz had Zeeburgia 90% balbezit en bevonden zich het meer en deel van de wedstrijd 21 man op de helft van Wasmeer. Invaller Ayoub Salihi schoot Zeeburgia, op aangeven van Shaquille Doorson, op 2-1. Nu kon het toch niet meer misgaan voor de ploeg van Imdat Ilguy.

Wederom lag een lange bal ten grondslag aan de gelijkmaker. De bal viel in de lege ruimte achter de defensie. Antwi ging in de fout en het was weer gelijk (2-2). Ilguy wisselde nogmaals en ging vo voor de winst omdat de ploeg wist dat het bij winst de nieuwe koploper in 2B zou zijn.

Het pakte heel anders uit. Een overtreding van Juliano Smit werd bestraft met een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Doelman Antwi was te geblesseerd om verder te spelen en zodoende moest er een speler op doel. Stand-in doelman Furkan Ozer was vervolgens kansloos op de vrije trap (2-3).

Door de nederlaag is Zeeburgia dus niet de nieuwe koploper. Quick is de lachende derde (ook door het verlies van Abcoude) en voert nu de ranglijst aan. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.