Zeeburgia komt net tekort voor gelijkspel bij Boshuizen

Het had heel weinig gescheeld of Zeeburgia had opnieuw een knap resultaat geboekt tegen nummer twee Boshuizen. De ploeg van Bert Blank kon zichzelf in de slotfase niet belonen met een late gelijkmaker, waardoor de hekkensluiter van de zondag eerste klasse A met lege handen terugkeerde uit Leiden: 2-1.

Boshuizen was gewaarschuwd voor de Amsterdammers, die de thuiswedstrijd wonnen (3-2) en vorige week ook vertrouwen tankten met een 7-4 overwinning op Legmeervogels. In Leiden kon Zeeburgia in de eerste helft weinig grote kansen creëren. De bezoekers hadden het geluk dat de lat een openingstreffer van Boshuizen in de weg lag, maar vlak voor rust ging het alsnog mis. Rayson Koeiman schoot de thuisploeg aan de leiding: 1-0.

Na vijf minuten in de tweede helft kwam Boshuizen zelfs op 2-0. Uit een voorzet kopte Tommy Sinteur raak. A-junior Marwan El Ouardani was vervolgens dicht bij de aansluitingstreffer, alleen schampte zijn inzet de lat. Tien minuten voor tijd viel de 2-1 alsnog. Edwin Milton stelde invaller Imar Kort in staat de bezoekers terug in de wedstrijd te brengen. Zeeburgia koos ervoor opportunistischer te spelen op jacht naar de gelijkmaker. Dat resulteerde in de 92ste minuut in een enorme kans voor Gilermo Pengel. Hij ontving de bal op vijf meter van het doel, leek hiervan te schrikken en schoot hoog over.

Boshuizen kwam zo met de schrik vrij en Zeeburgia vergat zichzelf te belonen door een punt te pakken. “Dat was een terechte uitslag geweest”, vond Blank. “Het team heeft keihard gewerkt als collectief. Ik had die jongens graag een punt gegund.” De Amsterdammers blijven hekkensluiter en zien de achterstand op de concurrentie weer oplopen naar vijf punten.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: Mario Wormhoudt