Zeeburgia komt vroege treffer NVC niet meer te boven

Zeeburgia heeft in de zondag tweede klasse B verzuimt om in het spoor te blijven van koploper DCG. De ploeg die sinds deze week onder leiding staat van Leeroy Echteld verloor in eigen huis met 0-1 van NVC.

Al vroeg in de wedstrijd kwam NVC op voorsprong door een prachtig raak geschoten vrije trap van oud Zeeburgia-speler Roberto “Hitman” de Randami, die de bal met windkracht acht in de rechterkruising schoot. Beide ploegen speelden in de eerste helft in een hoog tempo maar tot veel kansen leed dit echter niet. Zeeburgia was na de vroege tegengoal even van slag en zag na opnieuw een goede vrije trap van De Randami Theo Visser de bal net over de goal heen koppen.

2

Beide ploegen speelden in het eerste bedrijf hard tegen hard en met name NVC maakte twee overtredingen die met geel werden bestraft maar waarbij de scheidsrechter net zo goed de rode kaart had kunnen tonen. Na rust kreeg Zeeburgia meer rust in het spel en kreeg ook de thuisploeg de eerste kansen.

4

Invaller Gregory Kuster stond nog maar net in het veld toen hij van dichtbij de bal kon binnen koppen maar zijn inzet door een geweldig keepende Maikel Eman, die met zijn veertig jaar in de herfst van zijn carrière zit. In de slotfase kreeg NVC via Jermain Heldoorn nog een enorme kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien terwijl ook Theo Visser in de rebound de zege niet veilig wist te stellen. Aan de andere kant van het veld was het opnieuw de uitstekend ingevallen Kuster die van dichtbij zijn ploeg op gelijke hoogte kon brengen. Maar zijn inzet werd door keeper Maikel Eman gepareerd terwijl Dino Cornet de bal in de rebound naast schoot.

3

Zeeburgia komt de vroege openingstreffer van De Randami niet meer boven te komen en verliest op eigen veld van NVC. Zeeburgia speelde in de eerste helft niet het beste voetbal maar verdiende na negentig minuten wel een punt vind ook de kersverse trainer van Zeeburgia Leeroy Echteld. “Ik vond dat we in de eerste helft erg paniekerig speelden. Dat moeten we er de komende weken proberen uit te halen. In de tweede helft ging NVC achter over leunen en waren wij de betere ploeg. Ik denk dat we zeker een punt hadden verdiend en misschien wel meer. Maar NVC heeft de wedstrijd goed uitgespeeld en dat is een compliment naar hun”, aldus Echteld.

Kijk voor meer nieuws, standen en uitslagen op de klasse pagina van zondag 2b.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt