Zeeburgia koploper 2B na misstappen concurrentie

Zeeburgia is de nieuwe koploper in de zondag tweede klasse B. De ploeg van de nieuwe trainer Rada Achkari won zelf met 3-1 van Kampong en Zag DCG (gelijk tegen NVC) en Pancratius (nederlaag tegen Abcoude) punten laten liggen.

Met nog zes wedstrijden te gaan staat Zeeburgia dus voor het eerste bovenaan dit seizoen. In een paar weken tijd heeft het de achterstand op de concurrenten goed weten te maken. Daar zag het tegen Kampong in eerste instantie helemaal niet naar uit. Zeeburgia speelde angstig en krampachtig en keek bij rust dan ook tegen een verdiende achterstand aan. Vlak na rust ontsnapte het zelfs aan een tweede tegentreffer toen de bal via de onderkant van delft het veld weer in stuiterde.

Halverwege de tweede helft was het invaller Ferinho Moore die Zeeburgia op 1-1 zette. Die treffer brak de veerkracht van Kampong, dat zo langzamerhand ‘stuk’ gespeeld was. Nog geen twee minuten na de gelijkmaker kwam Zeeburgia op voorsprong. Op aangeven van Ayoub Salihi maakte Tahir Akhamrane de bevrijdende 2-1. Kampong was op en Zeeburgia kreeg alle kansen om verder uit te lopen.  De ploeg uit Oost was veel sterkerk en de spanning was weg gevallen. Tahir Akhamrane bekroonde zijn goede optreden met een fantastische treffer. Vanaf de punt van de zestienmeter krulde hij de bal met zijn linkervoet in de kruising (3-1).

Bestuurslid technische zaken Alain Munoz: “Het was na afloop een fantastisch feest in de kantine. We zijn gewoon koploper nu, maar het is zeker nog niet gespeeld. Volgende week kan wel eens doorslaggevend worden. Wij spelen uit tegen Abcoude en dat si echt een lastige ploeg voor ons. Ook DCG (tegen Quick) en Pancratius (tegen Kampong) hebben geen makkelijk programma. Het aftellen is begonnen, maar het kan echt nog alle kanten op, zeker omdat we ook nog tegen Pancratius moeten.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B