Zeeburgia kraakt Hoofddorp

Zeeburgia heeft tegen Hoofddorp met scherp geschoten. De ploeg van trainer Mike Kolf won afgetekend met 6-1 en dat was nog maar een zwakke afspiegeling van de ware krachtsverhouding. Met een beetje mazzel en wat meer scherpte had Zeeburgia met gemak de dubbele cijfers kunnen bereiken. Zover kwam het niet omdat de thuisclub het na 3-0 al welletjes vond waardoor Hoofddorp vooral in de tweede helt beter in de wedstrijd kwam. Maar echt meer dan een tegentreffer zat er voor de ploeg van trainer Stefan Teeken niet in.

”We hebben vandaag van een prima tegenstander verloren. Op alle fronten waren zij de betere ploeg en hadden ook meer individuele kwaliteiten in huis. Als team waren zij gewoon beter. Ik wil me nergens achter verschuilen, wij hadden de pech dat we problemen hadden met schorsingen en blessures. In de tweede helft waren wij een fase beter dan Zeeburgia, maar kwamen niet verder dan de aansluitingstreffer’’

Grote man aan Zeeburgia zijde was het 26-jarige Spaanse talent Daniel Almendro Rivas. Een heerlijke voetballer met ontegenzeggelijk veel talent die niet alleen aan de basis stond van vele mooie passes, maar ook zelf scoorde. Vooral de vijfde treffer was er een van ongekende schoonheid met een lob over keeper Marco Kooijman ver buiten het strafschopgebied. ’’Het ging lekker vanmiddag’’, aldus Rivas die erg bescheiden deed over zijn inbreng deze middag. ”Ik ben nog net geen topscorer in de tweede klasse, maar dat kan nog komen omdat er nog drie wedstrijden gespeeld moeten worden. Natuurlijk ben ik erg blij dat ik wat voor het team kan betekenen. Maar wat ik het liefste wil is volgend seizoen hoger spelen met mijn elftal. We verdienen het en spelen ook goed voetbal om dit te bereiken”.

Rivas de grote smaakmaker soleerde al in de zevende minuut langs twee-drie tegenstanders om vervolgens keeper Kooijman kansloos te laten: 1-0. Een mooie treffer gevolgd door een actie waar hij Raven Bergwijn op maat kon bedienen die voor 2-0 kon zorgen. Zeeburgia walste over hoofddorp heen dat geen verweer had tegen de stroom van aanvallen die de ploeg van Kolf ontketende. Nog binnen het half uur stond de 3-0 op het scorebord na een prachtige solo van Sergino Eyken. Zeeburgia was heer en meester en gaf blijk dat het achter koploper Magreb de best voetballende ploeg uit de tweede klasse B is.

Na de rust een heel andere wedstrijd met een sterk aanvallend Hoofddorp dat al snel iets aan de achterstand wilde doen via Nick de Jong 3-1. Het was opvallend dat Zeeburgia het initiatief geheel uit handen gaf waardoor Hoofddorp veelvuldig voor het doel van de thuisclub te vinden was. Maar tot treffers leidde dit niet want daarvoor was het aanvallend te zwak. Onbegrip, geen inzicht, te veel treuzelen en besluiteloosheid waren de oorzaak dat de defensie van Zeeburgia gemakkelijk overeind bleef. Toen de Hoofddorp orkaan eenmaal was uitgeraasd nam Zeeburgia het intitiatief weer over en dat leidde tot nog drie treffers van Gyrano Kerk, Rivas en Rawley Rozendaal 6-1. Stuk voor stuk treffers die in aanmerking kwamen voor een schoonheidsprijs. Vooral de invalsbeurt van de 16-jarige Gyrano Kerk viel op die aan het eind van het seizoen naar FC Groningen verhuisd. Het is bekend dat erbij Zeeburgia veel talent rond loopt. Dit betekend dat er aan het eind van het seizoen een half dozijn B-junioren naar BVO-s vertrekken. Voor Zeeburgia een aderlating want met zoveel talent achter de hand had de club allang in de hoofd – misschien wel in de topklasse – kunnen spelen. Hoofddorp dat deze middag een kraak kreeg, heeft in ieder geval ondervonden wat het is om tegen een prima tegenstander als Zeeburgia te spelen dat zo goed als zeker is van een periodetitel. Hoofddorp mag hopen dat het de derde periode nog in de wacht kan slepen.

Sportverslaggever Freek Louis      Foto: Archieffoto Zeeburgia-Roda’23

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!