Trainer Mike Kolf ziet Zeeburgia veel kansen missen

Zeeburgia krijgt harde klap

Zeeburgia, voor vanavond de ploeg met de minste verliespunten in de eerste klasse A, heeft tegen Hoogland een gevoelige nederlaag geleden. Zonder de geschorste basisspelers Rivallino Sleur en Germain Gotschin en de op huwelijksreis zijnde Abdel Taki werd er met 2-0 verloren.

Nadat Hoogland in de eerste tien minuten scherper oogde dan de Amsterdammers was het toch Zeeburgia dat steeds meet het heft in handen nam. De sterke spits Dino Cornet miste een grote kans en ook Nabil El Gourari was tot twee keer toe dicht bij een treffer. Hoogland dat voornamelijk op de counter speelt hanteert veelal de lange bal. Daarna werkt het hard om de tweede bal te veroveren. Zeeburgia krijgt in het eerste bedrijf de beste kansen. Verdediger Jefrey Apau ziet een vrije kopbal geen doel treffen. Ook Bebe de Randamie, dit seizoen overgekomen van ZSGOWMS, weet geen raad met zijn opgelegde kans. Een voorzet van Rawley Roozendaal was niet aan hem besteed.

De tweede helft is nog geen drie minuten onder weg of Zeeburgia moet met tien man verder nadat verdediger Serginio Eijcken de rode kaart krijgt. Hoogland mag tevens een strafschop nemen maar doelman Jurgen Belfor sleept zijn ploeg door die lastige fase heen door de penalty te stoppen.

Een kwartier voor tijd gebeurde dan toch waar Zeeburgia bang voor was. Luuk Voorburg scoorde uit een voorzet van Coen Heus en zette Hoogland op een 1-0 voorsprong.  Zeeburgia kreeg daarna nog wat kleine kansen via Cornet en El Gourari maar een treffer leverde het niet op.

In een wedstrijd waar veel onnodige gele kaarten vielen besliste Hoogland in blessuretijd de wedstrijd. Frank Harmsen maakte, wederom op aangeven van Heus , de 2-0.

Voor Zeeburgia is het nu de wonden likken en op naar zondag als de uitwedstrijd tegen Stormvogels op het programma staat. Door de nederlaag neemt De Dijk nu de koppositie over in 1

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 1A.