Zeeburgia krijgt te weinig tegen Fortuna Wormerveer

Zeeburgia is het nieuwe seizoen in de eerste klasse begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Fortuna Wormerveer. De ploeg van Reda Achkari speelde een prima wedstrijd maar kon het overwicht vanwege een rode kaart niet omzetten in drie punten.

“Het is 0-0 geworden, maar het had net zo goed 3-3 kunnen zijn. Beide ploegen kregen kansen maar ik wil vooral een compliment maken naar mijn ploeg die ondanks het ondertal is blijven voetballen voor de overwinning. “

Fortuna Wormerveer1

Achkari is tevreden over het spel dat zijn ploeg heeft laten zien en denkt dat het met elf tegen elf heel anders was afgelopen. “Ik ben tevreden over mijn ploeg maar zie tegelijkertijd wel dat er dingen beter kunnen. Als het elf tegen elf was gebleven denk ik dat het anders was afgelopen.”

Zeeburgia haalde afgelopen zomer dertien nieuwe spelers en hoewel Achkari blij is met deze versterkingen zal het nog even duren voordat iedereen op het niveau is waar hij moet zijn en het een echt team is geworden. “Deze groep is iets volwassener dan vorig jaar. De ploeg van vorig jaar was wel wat frivoler, wat af en toe zorgde voor mooi voetbal maar het is nu ook de bedoeling dat er resultaten worden behaald.”

Zeeburgia linksback

“Het gaat de goede kant op alleen de accenten moeten nog in het elftal worden gelegd.” Vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. “Daar hebben we nog anderhalve maand te tijd voor en dan kijken we waar we staan als elftal.”

Zeeburgia wilde vorig seizoen meedoen om het kampioenschap en wilde graag promoveren naar de Hoofdklasse en aan die doelstelling is dit seizoen niks veranderd. “Als trainer wil ik graag het hoogst haalbare halen. Alleen of dat ook gaat lukken weet ik niet. We zullen in de winterstop moeten kijken waar we staan op de ranglijst en dan weten we wat er haalbaar is.”

Verslag: Jurgen Boegborn

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)