Foto Mario Wormhoudt: Imdat Ilguy coacht zijn ploeg naar de overwinning

Zeeburgia krijgt veel te weinig in Naarden tegen NVC

Zeeburgia heeft haar tweede optreden in de tweede klasse niet kunnen vieren met een overwinning. In Naarden werd met 2-1 verloren van NVC. Beide ploegen speelde vorig seizoen nog in de eerste klasse. Dino Cornet scoorde vanaf elf meter voor de Amsterdammers.

De start van de ploeg van Imdat Ilguy was niet voortvarend. Al na drie minutenstond de thuisclub op voorsprong.  Kemal Gezer nam en vrije trap middels een slim lobje tot aan de tweede paal en daar schoot Ouassim Amr de bal genadeloos direct in de verre kruising.

Ook daarna hield NVC het overwicht. Na tien minuten is er op zo’n twintig meter van het Zeeburgia doel weer een vrije trap. Roberto de Randamie, vorig seizoen nog spelend voor Buiksloot, zet laag voor en Ferry de Smalen kan vervolgens eenvoudig de 2-0 maken. Zeeburgia is in de openingsfase wel fel maar is vooral slordig in balbezit. Vooral de afvallende bal is vaak voor de ploeg uit Naarden.

Tien minuten voor rust lijkt  Zeeburgia weer terug in de wedstrijd te komen. Jermaine Heldoorn veroorzaakt een strafschop door Oussama Boudchourt neer te leggen. Spits Dino Cornet staat achter de bal maar schiet in, mar doelman Roelofsen zit in de goede hoek en stopt de inzet van Cornet.

Een paar minuten later krijgt Cornet een herkansing. De Randamie  probeert met een omhaal de bal uit te verdedigen maar schiet de bal tegen de arm van een medespeler.  Cornet maakt nu geen fout en brengt Zeeburgia terug in de wedstrijd (2-1). Vlak voor rust ontsnapt Zeeburgia aan een grotere achterstand omdat Paul Kalapnatsingh vanaf dicht bij over schiet.

Na rust is het alleen nog maar Zeeburgia wat de klok slaat. De ploeg van Ilguy is oppermachtig en NVC komt er niet of nauwelijks meer uit.. Zeeburgia is scherper dan voor rust en met name Gino Pique speelt een belangrijke rol. De acties van Tahir Akhamrane zijn soms onnavolgbaar en hij is dan ook een ware plaaggeest voor de NVC defensie. Ilguy brengt een extra spits in de persoon van Ferinho Moore om de druk nog meer op te voeren.

Het gevaar komt echter vooral vanuit dode spelmomenten. (alle genomen door Cornet) maar dit keer scoorde hij niet. Iets dat hij vorige week tegen Pancratius op prachtige wijze wel deed. In de slotfase neemt de druk nog meer toe en wordt het een ware uitputtingsslag en wordt veelvuldig de lange bal gehanteerd. Het ontbeerde Zeeburgia aan een beetje geluk om een verdiend punt mee terug naar Amsterdam te nemen.

Archieffoto Mario Wormhoudt:  Zeeburgia trainer Imdat Ilguy