Zeeburgia laat dure punten liggen tegen Buiksloot

Zeeburgia heeft in de tweede klasse B dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. Tegen hekkensluiter Buiksloot kwam de ploeg van Reda Achkari niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Buiksloot probeerde met het snel afjagen van de bal Zeeburgia op de knieen te dwingen maar hier ging Zeeburgia in de beginfase van de wedstrijd prima mee om. Na een prachtige uithaal van El Mahdioui die de bal vanaf ruim twintig meter prachtig in de kruising plaatste en zijn club hiermee op een 1-0 voorsprong bracht.

IMG_7345

Buiksloot probeerde er in de eerste helft mondjes maat uit te komen maar stuitte constant op het goed verdedigende Zeeburgia. De Amsterdammers creëerde in de eerste helft maar weinig kansen, maar de kansen die er gecreëerd werden waren levensgroot. Saifeddine el Abid kreeg de mogelijkheid om de bal van dichtbij binnen te koppen, maar zijn inzet ging net naast de goal.

Na de schitterende uithaal van El Mahdioui was het Mouhsine el Yaacoubi die de bal vanaf dertig meter op de lat schoot en Zeeburgia bijna in het zadel hielp. Na deze opwindende fase viel er in de eerste helft voor de toegestroomde toeschouwers weinig meer te zien waardoor de meeste gingen genieten van de lentezon.

IMG_7421

Zeeburgia was de hele eerste helft de bovenliggende partij maar wist het kwaliteitsverschil niet om te zetten in meer doelpunten waardoor het Buiksloot in leven hield. En na 65 minuten kreeg Zeeburgia hiervoor de rekening gepresenteerd. Nadat de bal door Zeeburgia niet goed was verwerkt was het Regilio Kranenburg die de bal van dichtbij kon binnenschieten.

Terwijl iedereen had verwacht dat Zeeburgia in de tweede helft over Buiksloot zou heen denderen waren het de Zeeburgianen die nu met man en macht opzoek moesten gaan naar de winnende treffer. Buiksloot leek tevreden met een punt en gooide de deur op slot waardoor Zeeburgia moeite had om de muur te doorbreken. In de slotfase was het Saifeddine el Abid die dan uiteindelijk toch de goal wist te maken maar zijn treffer werd ten onrechte afgekeurd waardoor Zeeburgia bleef steken op een gelijkspel en dure punten verspeeld in de strijd om de titel.

IMG_7353

Zeeburgia was de hele wedstrijd beter maar speelde te nonchalant om Buiksloot op de knieen te dwingen. Doordat de kansen niet werden afgemaakt bleef Buiksloot in leven en lukte het de Amsterdammers toch om een punt uit het vuur te slepen.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)