Zeeburgia mag weer voetballen! Grote opluchting bij de club!

De tuchtcommissie van de KNVB heeft vanmorgen vroeg uitspraak gedaan in de zaak ‘ Zeeburgia’.  Het vlaggenschip van de club wordt niet uit de competitie gehaald. Wel krijgt het team van Mike Kolf twee punten in mindering. Zondag kan er dus ook gewoon weer gespeeld worden.

Dino Cornet (twee wedstrijden) en Germain Gotschin (acht wedstrijden) zijn daar echter niet bij.  Cornet kreeg van de club in een eerder stadium al vier wedstrijden schorsing en hoefde ook  niet voor de tuchtcommissie te verschijnen. Gotschin verscheen daar gisteravond wel en hoor de vandaag dat hij acht wedstrijden niet mag spelen.

Voorzitter Rob Theunisse is erg opgelucht en steekt zij blijdschap dan ook niet onder stoelen of banken. Theunisse: “ Natuurlijk ben ik ontzettend opgelucht. We hebben ons huiswerk dan ook erg goed gedaan en vooraf al de nodige maatregelen genomen. Dat zal zeker hebben meegespeeld. Dat Gotschin zo lang geschorst is kan ik mee leven.  Van alle aanklachten die er tegen ons lagen zijn er maar twee overeind gebleven en dat zijn die tegen de spelers. Voor de rest zijn we overal van vrijgesproken. Het stuk wat we als club hebben ingediend heeft gigantisch geholpen.”

Naast de twee punten in  mindering krijgt Zeeburgia een geldboeten van 200 euro. Komend weekend speelt Zeeburgia dus gewoon thuis tegen De Meern.  Theunisse: “ Ronald Koorink (bestuurslid en van de gedragscommissie) heeft fantastisch werk gedaan. Het zou toch wat zijn als het vlaggenschip van zo’n mooi club als Zeeburgia als de competitie was genomen. Dat is niet niks. Ik ben dan ook bijzonder blij. Ik hoop wel dat spelers en begeleiding hier wel iets van geleerd hebben.”

Eerder maakte de club al bekend dat spelers en/of trainer die zich misdragen en voor de tuchtcommissie moeten verschijnen en schuldig worden bevonden direct door de club zullen worden geroyeerd.

De voorwaardelijke straf, die loopt tot en met 30 juni 2014, blijft wel van kracht.

Klik hier voor de nieuwe en actuele stand in de zondag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)