Zeeburgia mist veel kansen en verliest van FC Uitgeest

In de zondag eerste klasse A heeft het onderaan staande Zeeburgia hun inhaalwedstrijd tegen FC Uitgeest niet in winst om kunnen zetten. De ploeg van coach Mike Kolf verloor met 2-1 en staat nu nog steviger op de laatste plaats.

Zeeburgia had zeker het beste van het spel  en was herhaaldelijk voor het doel van de tegenstander te vinden. De veelal via de vleugels opgezette aanvallen waren vaak een plaag voor de Uitgeest defensie, met wat geluk kon met steeds weer de aanvallers van de gasten een halt toe roepen. Vooral  Dino Cornet en  Ian Refos misten diverse kansen voor Zeeburgia.

IMG_7028

Coach Mike Kolf van Zeeburgia zag het allemaal aan maar bleef vertrouwen hebben in zijn ploeg. FC Uitgeest was zeker ook niet ongevaarlijk want kansen halverwege de eerste helft werden ook kinderlijk eenvoudig gemist en mocht Zeeburgia zeker niet mopperen. Opvallend was het goede keeperswerk van beiden goalies die deze middag uitstekend op dreef waren.

Uiteindelijk moest doelman Jurgen Belfor van Zeeburgia nog voor de rust zwichten toen een misverstand bij Zeeburgia achterin genadeloos werd afgestraft 1-0. De Amsterdammers herstelde zich wel maar konden voor de rust niet echt meer een vuist maken.

IMG_7126

Na de rust twee ploegen die nog meer aanvallend waren ingesteld zodat voor beiden doelen steeds weer kansen ontstonden maar bij Zeeburgia lukte het deze middag niet ondanks het goede spel. In deze zeer sportieve wedstrijd kon de scheidsrechter dan ook de kaarten op zak houden.

Verderop in de tweede helft dan toch met wat geluk de tweede treffer voor de thuisclub en leek Zeeburgia een geslagen ploeg. De ploeg van Kolf rechtte de rug en drukte de thuisploeg in de verdediging. Dit resulteerde in de verdiende aansluiting treffer. Edwin Milton liet de aanhang van Zeeburgia  juichen na een mooie actie 2-1. Hierna nog kansen op een gelijkspel voor de Amsterdammers maar FC Uitgeest hield stand en bleef Zeeburgia de lantaarndrager in 1A.

IMG_6901

Zeeburgia Trainer/coach Mike Kolf was niet ontevreden over het spel van zijn ploeg maar was wel teleurgesteld. Kolf:“ze hadden geluk met de tweede goal die via ons in het doel belandde en wij hebben de beste kansen gehad maar te weinig gescoord”.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A

Verslag Herman de Wit
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)