Zeeburgia met negen man onderuit tegen AFC’34

In de zondag eerste klasse A is Zeeburgia dramatisch aan het nieuwe seizoen begonnen. De ploeg van Reda Achkari verloor op eigen veld met 1-4 van AFC’34 en eindigde tot overmaat van ramp de wedstrijd ook nog met negen man.

De wedstrijd begon voor beide ploegen zeer onrustig en er was geen team dat duidelijk grip kon krijgen op de wedstrijd. De openingsfase leek nog het meest op een potje campingbadminton waarbij de bal heen en weer werd gespeeld zonder ooit de grond te raken. De eerste kans van de wedstrijd volgde ook pas in de twaalfde minuut na een fout van Gilermo Pengel. Hij speelde de bal te zacht terug op Gilbert Oord waardoor Arsenio Dihalu de bal kon oppakken en het doel van Eric Antwi onder vuur kon nemen.

In een gelijk opgaande wedstrijd creëerde AFC’34 iets betere kansen, maar van beide ploegen was in aanvallend opzicht weinig spektakel te zien in de eerste helft. Toch waren het de bezoekers uit Alkmaar die in de 35ste minuut op voorsprong kwamen. Massin el Azzouzi maakte een overtreding op Giovanni Dors waarna scheidsrechter Marees de bal op de stip legde en de desbetreffende strafschop door Bas Kansen werd binnen geschoten.

Zeeburgia kreeg na de achterstand iets meer grip op de wedstrijd, maar de echte grote kansen bleven voor de ploeg van Achkari nog uit. De enige grote mogelijkheid die Zeeburgia in de eerste helft kreeg was een poging van Kerim Bulut. Hij kreeg de bal van Fethullah Olgun in kansrijke positie toegespeeld, maar raakte de bal slechts half.

Ook in de tweede helft vielen er in offensief opzicht weinig kansen te creeren. AFC’34 controleerde de wedstrijd vanuit een gesloten defensie om vervolgens aan de andere kant van het veld te onderzoeken of er nog iets te halen viel. Zeeburgia speelde een stuk onrustiger, had moeite met het vinden van een gaatje en werd alleen gevaarlijk vanuit individuele acties.

Toch lukte het Zeeburgia om in de 55ste minuut weer langszij te komen dankzij een raak geschoten vrije trap van Gregory Schaken. Met de 1-1 op het scorebord leken beide ploegen evenveel aanspraak te maken op de overwinning totdat scheidsrechter Marees de wedstrijd na een uur spelen deed kantelen door German Gotschin met een rode kaart van het veld te sturen.

Toen AFC’34 na een krappe zeventig minuten spelen via een schitterende vrije trap van Ilker Yilmaz op 1-2 kwam, knapte het bij Zeeburgia. Twee minuten later schoot invaller Jordan de Jong de 1-3 tegen de touwen en was de zege voor AFC’34 definitief binnen. De Amsterdammers eindigden de wedstrijd uiteindelijk zelfs nog met negen man, nadat ook El Azzouzi met een rode kaart kon vertrekken vanwege het natrappen op Luc Schuffelen. Met twee man meer wist AFC’34 vlak voor tijd nogmaals te scoren. Dihalu wist in twee instanties Antwi te passeren en daarmee de eindstand te bepalen op 1-4.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.

Verslag: Jurgen Boegborn