Zeeburgia niet bang voor ervaren JOS: “Wij weten hun zwakke punten”

Zeeburgia is nog altijd op zoek naar de eerste punten in de zondag eerste klasse A. Na twee nederlagen, tegen AFC’34 en Hillegom, krijgt de ploeg van Bert Blank voor de Amsterdamse derby stadsgenoot JOS/Watergraafsmeer op bezoek; een wedstrijd waarin voor beide ploegen belangrijke punten op het spel staan.

“Afgelopen week was er in de tachtigste minuut een foutje van onze keeper waardoor we de wedstrijd net verliezen”, zegt Blank. Zijn ploeg verloor zondag met 3-2 van Hillegom en een week daarvoor gingen de Amsterdammers ook in de slotfase onderuit tegen AFC’34 (0-1). “Dat is zonde, maar we laten wel zien dat we goed kunnen voetballen en niet bang zijn, voor niemand niet.”

Blank heeft zich goed ingelezen over JOS/Watergraafsmeer en weet alle ins en outs over de ploeg. “Ik weet dat JOS vorig jaar voor de titel ging en dat gaan ze dit jaar weer. Ze hebben een nieuwe trainer en veel nieuwe en ervaren spelers binnengehaald.” De oefenmeester ziet zeker kansen voor zijn ploeg aankomend weekend. “Ik verwacht dat JOS een fysieke wedstrijd met hoog tempo wil gaan spelen, maar wij gaan daar zeker wat tegenover zetten. We hebben hierop getraind en weten hun sterkte en zwakke punten.”

Blank constateert dat JOS zeker te pakken is en dat bewees DSOV vorige week. “Als je de namen van JOS ziet, verwacht je dat ze heel goed zijn, maar toch zie je dat ze vorige week met 5-2 verliezen.”

“Ik heb er ontzettend veel zin in. Twee uur na de wedstrijd van afgelopen weekend tegen Hillegom was ik alweer bezig met deze wedstrijd.” Zeeburgia zal aankomende zondag niet buigen voor JOS. “Wij gaan altijd uit van ons eigen krachten. Ik weet wat we kunnen en dat zullen we zondag laten zien.”

Foto Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)