Zeeburgia onderuit tegen Kampong (6-2) door persoonlijke fouten

De Amsterdamse club Zeeburgia was de afgelopen wedstrijden bezig aan de weg omhoog. Deze zondag stond de wedstrijd tegen het Utrechtse Kampong op het programma. Op het Sportpark Maarschalkerweerd verloor Zeeburgia met 6-2 van de ploeg uit Utrecht. De ploeg van trainer Menno Willems keek in de rust tegen een 2-1 achterstand aan.

De Amsterdammers speelden in Utrecht op een niet al te beste kunstgrasmat. Zeeburgia kwam al vroeg in de wedstrijd 1-0 achter. Een fout in de verdediging van Zeeburgia werd door de gastheren direct afgestraft. Hamza Azouagh maakte de openingstreffer van het duel. Vlak voor rust wist Kampong op 2-0 te komen. Aan de tweede treffer van Kampong ging een persoonlijke fout van Zeeburgia aan vooraf. Wegens een misverstand tussen de verdediging en de keeper verdween de bal in eigen doel. Wel wist Zeeburgia direct de 2-1 te maken. Vanaf de rechterkant stoomde Jamil Held op. Vanaf de achterlijn gaf hij een voorzet, die binnen werd getikt door Giani Refos. “In mijn ogen ging de wedstrijd verder gelijk op, alleen loop je zo wel weer achter de feiten aan,” aldus Willems. Hij en zijn spelers hadden in de rust wel het gevoel dat een gelijkspel zeker mogelijk was gezien het spelbeeld. Zeeburgia had namelijk niet het mindere van het spel.

Zeeburgia kwam goed uit de kleedkamer. Zo werd rond minuut 55 de lat geraakt na een vrije trap. Alleen viel de goal snel daarna aan de andere kant en kwam Kampong op een 3-1 voorsprong. Daan van der Ster maakte de goal, na een voorzet vanaf de rechterkant van het veld. Na de derde treffer zag oefenmeester Willems dat de wedstrijd gespeeld was. “Toen gingen de koppies hangen en was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld.” Na de 3-1 kwam de thuisploeg vlot op een 4-1 voorsprong, Merijn Muskens passeerde de keeper en wist te scoren. Imar Kort wist Zeeburgia nog wel op 4-2 te schieten, hij mocht aanleggen voor een penalty. Desondanks was het verzet van de gasten uit Amsterdam gebroken. Kampong kon uiteindelijk nog uitlopen naar een 6-2 zege.

Trainer Willems ziet gedurende de laatste wedstrijden dat zijn ploeg progressie boekt. “Patronen waar we op trainen komen terug en spelers worden volwassener in het spel. Maar er is nog veel werk aan de winkel.” Aankomende zondag staat voor Zeeburgia de inhaalwedstrijd tegen KDO op het programma.

Gelukkige driepunter voor KDO tegen DIOS

Foto via Twitter van Kampong

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)