Zeeburgia op 1 na zege op Pancratius

Zeeburgia staat weer bovenaan in de zondag eerste klasse A. De ploeg van Mike Kolf won in een aantrekkelijke wedstrijd met 2-4 van Pancratius en zag concurrent Hercules met 3-1 verliezen van Hoogland. Voor Pancratius, dat een zeer waardige tegenstander  was van de koploper, zijn de druiven zuur. De ploeg van Ton Pronk wacht al een lange tijd op een overwinning.

Ruim 300 toeschouwers keken in het zonnetje naar een schouwspel dat meer dan de moeite waard was. Twee ploegen die wilde voetballen en niet bang waren om aan te vallen. Bij beide teams ligt daar ook de kracht. De openingstreffer, na twaalf minuten, viel letterlijk en figuurlijk uit de lucht. Nabil El Gourari werd amper gehinderd toen hij een corner van Abdel Taki binnen kopte. De snelle treffer zorgde er wel voor dat de wedstrijd nog aantrekkelijker werd.

Foto Melanie Stuije: Van Teefelen plukt een bal uit de lucht

Rawley Rozendaal had de wedstrijd vervolgens al vroeg in het slot kunnen gooien toen hij alleen op de van een blessure teruggekeerde  Nick van Teefelen af ging. DE doelman kon Rozendaal alleen nog stoppen middels een overtreding.  De strafschop was terecht en de doelman mocht blij zijn dat hij slechts bestraft werd met geel aangezien Rozendaal een doorgebroken speler was. Rozendaal schoot echter zo slecht in dat Van Teefelen makkelijk kon redden. Ook de rebound was niet aan de Zeeburgia aanvaller besteed.

Aan de andere kangt moest Jurgen Belfor zich zelf helemala strekken om ene kopbal van Eder Medina uit zijn doel te houden en was Jaap Smeeing er een paar gevaarlijk dichtbij. Een van zijn voorzetten kon door Bobby Bosma net niet worden binnen gegleden.

Foto Antonio Dias: Schreurs schiet de 1-1 binnen

Na de hervatting gebeurde er een lange tijd niets. Zowel Pancratius als Zeeburgia zochten naar een opening maar tot echte kansen kwam het niet. Maar dan is er altijd nog het gevaar uit een standaard situatie. Pancratius heeft dan een extra wapen: Tony Schreurs.  Een kwartier voor tijd mocht Schreurs aanleggen vanaf ruim twintig meter. Zijn trap was onhoudbaar voor Belfor die de bal nog wel aanraakte. Het was de opmaat voor een boeiende en doelpuntrijke slotfase.

Foto Antonio Dias: Zeeburgia in de aanval

In de 81ste minuut was 1-2. Eder Medina raakte een voorzet zeer ongelukkig en passeerde zijn eigen doelman en een paar minuten later was het invaller  Michael Osei die de wedstrijd leek te beslissen, 1-3. Terwijl veel supporters het terrein al wilde verlaten zette Pancratius nog een keertje aan. Smeeing passeerde drie man en schoot vanuit kansrijke positie van dichtbij over. De 2-3 kwam er toch. Een vrije trap van Schreurs werd door Edinho Lith binnen gekopt. De hoop die de thuisploeg daar uit putte was van korte duur. Met een individuele actie bracht Osei de eindstand op 2-4.

Later op de avond een samenvatting en reacties van dit enerverende en doelpuntrijke duel. Voor de stand en  alle uitslagen kunt u terecht op de klassen pagina van zondag 1A.

Foto’s : Antonio Dias de Oliveira