Zeeburgia op koers

Zeeburgia is nog negentig minuten verwijderd van promotie naar de eerste klasse. De eerste finale wedstrijd tegen Concordia werd in Hillegom met 1-2  gewonnen. Volgende week kan het karwei op het eigen veld worden afgemaakt.

Al na  twintig minuten stonden de Amsterdammers met 0-2 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg van Mike Kolf verzuimde daarna om door te drukken en de score op te voeren. Leider Alain Munoz: “Er kwam iets over de ploeg te hangen na die snelle voorsprong. Een gevoel dat moeilijk te omschrijven is maar het voelde vanaf de kant een beetje als of ze het wel goed vonden. We hadden makkelijk naar drie of vier nul uit te lopen”.

Dani kreeg in de openingsfase al de kans om de ploeg uit Amsterdam-Oost op voorsprong te zetten maar oog in oog met de Concordia doelman faalde de topscorer van de club. Niet veel later was het wel raak toen Roy Hardenberg van de rand van de zestienmeter beheerst en geplaatst binnenschoot. Concordia was amper bekomen van de achterstand of het was al 0-2. Dani soleerde langs meerdere spelers en vervolgens schoot hij de bal over de uitkomende doelman heen, 0-2. Munoz: “We speelden echt heel sterk in die fase en de voorsprong was dan ook meer dan verdiend”.

Een minuut voor rust schudde de thuisploeg Zeeburgia wakker door de 1-2 te maken. Een ideaal moment voor de ploeg uit Hillegom om uitzicht te blijven houden op een positief resultaat. In de tweede helft was het kwaliteitsverschil duidelijk zichtbaar tussen de nummer twee (Zeeburgia) en nummer negen (Concordia) uit de tweede klasse B. Een donderspeech van Kolf in de rust moest er voor zorgden dat zijn ploeg de draad weer oppakte. Het resulteerde in  vele kansen voor ondermeer Dani, Hardenberg en Nabil El Gouari maar allen wisten de goal niet meer te vinden. Concordia hanteerde alleen nog maar de lange bal maar echt gevaarlijk werd de thuisploeg nooit.

De return volgende week wordt in principe gewoon op het veld van Zeeburgia gespeeld. In de vorige ronde week de ploeg nog uit naar het terrein van Real Sranang omdat het eigen veld slecht in slechte staat verkeerde. Het duel begint om 14:00 uur.

Foto’s: Antonio Dias de Oliveira