Zeeburgia op matchpoint na zege op Pancratius

Zeeburgia kan zich volgende week verzekeren van het kampioenschap in de zondag tweede klasse B. De ploeg van Reda Achkari was op bezoek bij Pancratius met 1-3 te sterk voor de concurrent en heeft nu een voorsprong van vier punten op achtervolger DCG.

De wedstrijd ging gelijk op in de eerste helft en beide ploegen zochten de aanval. De eerste kans was voor Zeeburgia. Een pass van Shaquille Doorson bereikte Boudchourt, alleen één-op-één met de doelman van Pancratius miste hij. De gasten drukten door en na een fout van een Pancratius-verdediger passeerde Tahir Akhamrane twee man, maar nadat hij naar de grond ging kreeg hij geen strafschop van scheidsrechter Koene.

Kort daarna was het aan de andere kant raak. Na een goede voorbereidende actie was het Bobby Bosma die de score voor Pancratius opende: 1-0. Nog voor rust was het echter alweer gelijk. Op aangeven van Mo Madani was het Saiffedine El Abid die de bal mooi over de keeper tikte en de ruststand op 1-1 bepaalde.

Pancratius - Zeeburgia

De tweede helft was echt voor Zeeburgia en het was wachten op een voorsprong. Die kwam er ook door een kopbal van Ousama Boudchourt na een goede actie van El Abid: 1-2. De Amsterdammers gingen door en kwamen zelfs op 1-3 via El Abid, opnieuw na een pass van Madani.

De wedstrijd was gespeeld en Zeeburgia kan zich door de overwinning in Badhoevedorp voorbereiden op de kampioenswedstrijd tegen Legmeervogels. Bij winst is de ploeg van Reda Achkari kampioen in de zondag tweede klasse B en keert het na één seizoen weer terug naar de eerste klasse.