Zeeburgia pakt belangrijke punten tegen Foresters

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia drie belangrijke punten gepakt.  In Amsterdam-Oost won de ploeg van Mike Kolf met 3-1 van De Foresters. De ploeg uit Heiloo stond wel met 1-0 voor maar dat was dus niet voldoende. Ondanks de zege blijft Zeeburgia op de laatste plaats staan.

Bij rust keek Zeeburgia tegen een 1-0 achterstand aan (doelpunt Dennis Nanne) maar dat betekende niet dat de Amsterdammer het er bij lieten zitten.  De achterstand was dan ook niet verdiend. Zeeburgia had veel meer balbezit en Foresters loerde op de counter. Een van die counters was uiteindelijk succesvol.Na rust volgde de snelle en verdiende  gelijkmaker van El Abid. Zeeburgia bleef op jacht gaan naar de winnende treffer en die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd. Dennis Okoduwa was de gevierde man. Zes minuten voor het einde bepaalde Ian Refos, met  zijn negende treffer van het seizoen, voor de 3-1 eindstand.

Assistent trainer Alain Munoz: “De Foresters speelden veel op de counter en dit lukte één keer in de eerste helft. Na de rust maakten wij al snel de 1-1 terecht. Over het geheel waren we beter , we stonden goed en hadden veel balbezit. Hieruit kwamen ook de 2-1 en 3-1 tot stand.”Omdat ook Pancratius  (2-1 bij SDO) en DEM (3-2 bij De Meern) pakte ook drie punten en dat betekend dat de Amsterdammers er niet veel mee opschieten. Munoz: “Helaas hebben onze concurrenten ook gewonnen dus zijn w eer niet veel mee opgeschoten. Het is afwachten. Hopelijk is dit de eerste wedstrijd van een mooi einde van het seizoen.”

 

Zeeburgia blijft dus veertiende en laatste en heeft nog steeds vier punten achterstand op Pancratius dat voorlaatste staat.

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina op de klassenpagina van de zondag eerste klasse A.

Archieffoto: trainer Mike Kolf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!