Zeeburgia pakt DWV en 1e periode

Zeeburgia koploper in de eersteklasse A heeft tegen het onderaanstaande DWV uitstekende zaken gedaan. Door met 1-3 te winnen is men vier punten uitgelopen op  Hercules dat tweede is en niet speelde. Daarnaast leverde de zege de eerste periodetitel op. Voor DWV betekende het de zoveelste nederlaag op rij en moet zo zachtjes aan gaan vrezen dat degradatie tot de mogelijkheden behoort.

Trainer Peter de Graaf restte na afloop dan ook niet anders om te zeggen dat er de komende weken keihard getraind zal moeten worden om nog iets van het seizoen te maken. Teleurgesteld en een beetje boos kwam hij tot de volgende conclusie: ‘Het zal de komende weken niet makkelijk worden omdat we vandaag hebben laten zien dat we niet van aanpakken weten. We kunnen niet de wil opbrengen om tot het gaatje te gaan. Het minste wat je kunt doen om punten te pakken. Daar komt nog bij dat we door persoonlijke fouten een wedstrijd verliezen. Iedereen die de wedstrijd heeft gezien weet wat ik bedoel’. Het was muisstil in de kleedkamer van DWV waar de manschappen van Peter de Graaf hun tekortkomingen nog eens door hun hoofd lieten spoken.

Recht tegenover de kleedkamer van DWV vierde Zeeburgia een klein feestje. Zij immers hadden de volle buit binnengehaald en staan nu vier punten voor op beide concurrenten Hercules en JOS/W. Een man die daar erg blij mee was, was trainer Mike Kolf. Hij bleef de nuchterheid zelve. En kwam tot de conclusie dat zijn ploeg volwassenheid had getoond en het speelse daarentegen een beetje van zich heeft afgegooid. ‘We zijn goed aan de wedstrijd begonnen en hebben vooral in de eerste helft veel balbezit gehad. Ook kregen we voldoende kansen. Daaruit scoren we twee keer. Voor mijn gevoel iets te weinig. Maken we een of twee goals meer, dan is het een gelopen race. In zijn algemeenheid ben ik tevreden omdat we ook in de tweede helft kansen genoeg kregen. Ik vond dat we het in deze helft moeilijker hadden dan daarvoor omdat DWV op de lange bal ging spelen en wij het na 0-2 te makkelijk opnamen. We hebben ons zelf beloond met drie punten en staan wat verder weg van de concurrentie’

Zeeburgia dus de grote winnaar na vandaag en DWV de grote verliezer. Vooral in de eerste helft bakte DWV er weinig of niets van. Er werd veel balverlies geleden door teveel foute passes, ook werden veel persoonlijke duels verloren en was men steeds een stapje te laat bij de bal waardoor Zeeburgia veelvuldig in balbezit kwam. De grootste makke aan DWV zijde was dat er te weinig strijd werd geleverd. Om te winnen is inzet, karakter en strijd een onontbeerlijk middel om een wedstrijd winnend af te sluiten. Peter de Graaf was het hier mee eens vandaar zijn opmerking ‘We zullen de komende weken keihard aan de slag moeten en heel hard moeten trainen om het lek te dichten’ Zeeburgia dat aanvallend begon aan de wedstrijd  zette DWV vast op eigen helft. Met de wind kreeg de ploeg van Mike Kolf de nodige kansen en had daarbij ook veel balbezit. In de 27-ste minuut beging DWV keeper Gregory Martin in samenwerking met een van zijn verdedigers een enorme blunder waarna Abdelilah Taki via de kluts in het lege doel kon werken: 0-1. Nog geen minuut later ging hetzelfde liedje en in de 30-ste minuut een onnodige strafschop wegens onderuit halen van Nabil el Gourari waarna de bal op de stip belandde. Geel voor Rigter en een treffer door de gegeven pingel van Taki: 0-2. Had Zeeburgia daarvoor wat zorgvuldiger met de kansen omgesprongen was de wedstrijd na deze treffer al beslist geweest.

Zeeburgia moest daarom in de tweede helft alle zijlen bijzetten om een opdringerig DWV van het lijf te houden. De ploeg van Peter de Graaf  was nu de bovenliggende partij en probeerde met goed voetbal Zeeburgia onder druk te zetten en houden. Grotendeels lukte de opzet omdat stormram Hendrik Braspenning werd ingebracht voor Roger Monk. Zeeburgia begon te schutteren achterin kwam enkele malen goed weg, en kreeg in de 72-ste een strafschop tegen wegens hands. Kobina Plange pakte de meetlat erbij en schoof de bal met uiterste precisie langs Jurgen Belfort: 1-2. Toch waren de beste kansen daarna voor Zeeburgia dat Germain Gotschin  hopeloos zag missen in kansrijke positie waarna het de beurt was aan Nabil el Gourari die de bal zelfs niet in een leeg doel kon mikken. Zeeburgia was van slag en verprutste een aantal niet te missen kansen. Het mocht van geluk spreken dat ook Hendrik Braspenning het vizier niet op scherp had staan, want zijn kopbal met nog vijf minuten te spelen was onzuiver, waardoor een prima kans verloren ging voor DWV. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Zeeburgia een cadeautje van arbiter Benlamkaddem die een ingeschoten bal op de arm van een DWV verdediger zag belandden waarna hij  de bal op de stip lag. Zeeburgia dat in El Gourari een van de beste spelers in dienst had schoof de bal in de uiterste hoek van het doel: 1-3. Daarmee verstevigde hij de koppositie van Zeeburgia dat volgende week AFC’34 op bezoek krijgt. Een van de degradatiekandidaten in de eersteklasse A.