Zeeburgia pakt eerste punten tegen FC Weesp (4-2)

Tot afgelopen speelronde had Zeeburgia nog geen punten behaald, FC Weesp had 1 punt gepakt. Weesp had in de eerste competitiewedstrijd tegen Theole gelijkgespeeld. Zondag won Zeeburgia met 4-2 van Weesp op het eigen Sportpark Middenmeer. Door de overwinning stijgt de ploeg van Menno Willems naar de tiende plaats, terwijl de ploeg ook nog een wedstrijd moet inhalen.

FC Weesp begon de wedstrijd goed en kwam op een 0-1 voorsprong. De openingstreffer van het duel werd door Mike Reiziger gescoord. Gedurende het duel kwam Zeeburgia meer in de wedstrijd. Weesp begon de duels te verliezen en had de tweede bal ook niet. Na de 0-1 kreeg Zeeburgia de wedstrijd meer in handen. Tijdens de eerste helft wist de ploeg van trainer Willems nog driemaal te scoren. De doelpunten werden gemaakt door Guininhio Wong Fat, Imar Kort en Gianni Refos.

Na rust maakte FC Weesp de aansluitingstreffer, in minuut 50 tekende Marcin Kmiecik aan voor de 3-2. Om een gelijkmaker te forceren begon Weesp meer ruimte weg te geven. Dit werd afgestraft door Zeeburgia. Refos kon voor zijn tweede goal van de middag maken. Bij de bezoekers kreeg Jerrel van der Poel nog een rode kaart, na het neerhalen van een doorgebroken speler.

“Tot onze eerste goal hebben we wel aardig gespeeld, maar daarna vond ik dat we dezelfde fouten vielen als de week hiervoor. We lopen na de goal en de tweede helft achter de feiten aan. We hebben geen enkele aanspraak mogen maken op de overwinning. Terwijl dit wel de wedstrijden zijn waar je punten moet pakken,” aldus Maykel Tak, trainer van Weesp, na afloop. Zondag 27 oktober speelt Weesp tegen koploper SO Soest, Zeeburgia ontvangt DCG. Klik hier om de uitslagen, standen het programma van de zondag tweede klasse B te zien.

DWS overtuigt en verslaat DCG in derby (1-4)