Home / Algemeen / Zeeburgia pakt eindelijk weer eens drie punten

Zeeburgia pakt eindelijk weer eens drie punten

In de zondag eerst klasse A heeft Zeeburgia eindelijk weer eens drie punten gepakt. De ploeg van Mike Kolf won op eigen veld met 3-1 van Stormvogels.  Door de overwinning doet Zeeburgia de laatste plaats over aan Pancratius.

Zeeburgia wist wat ze te wachten stond en wat ze konden verwachten van Stormvogels aangezien het de eerste return wedstrijd was. In IJmuiden werd het de eerste wedstrijd van het seizoen 3-3. Met Dino Cornet en (terug van een schorsing) en Gino Pique weer in de basis begon Zeeburgia fel aan het duel..

Vanaf het eerste fluitsignaal was er direct gevaar en dat resulteerde al snel in de openingstreffer van Mo Madani. De kansen stapelden zich op maar de Amsterdammers waren wat slordig in de afronding. Stormvogels herstelde zich en deelde ondertussen de de eerste waarschuwingen uit. Het gevaar kwam vooral via voorzetten vanaf de zijkant  richting de lange spitsen.

Een individuele actie van Refos gaf Zeeburgia wat lucht.  De middenvelder begin zijn actie rond de middenlijn. Al dribbelend, kappend en draaiend stoomde hij op richting doel van Stormvogels. Zijn schot verdween vervolgens verwoestend in de kruising (2-0).

_DSC5170

Vanaf dat moment moest Stormvogels wel uit haar schulp kruipen. Wederom waren het de voorzetten van de zijkant die voor gevaar zorgden. Een vrije trap werd Patrcik Krop werd door doelman Belfor niet goed verwerkt en de rebound zorgde voor de 2-1. Zeeburgia ontsnapte vlak voor rust nog aan de gelijkmaker.

Ook het begin van de tweede helft was voor de bezoekers. Met veel druk vooruit kwam Zeeburgia amper aan opbouwen toe. De verdediging hield echter stand en de counters leverden voldoende ruimte op maar gene treffers.

Pas in de slotfase besliste Okoduwa definitief de wedstrijd door de 3-1 te maken. Het leverde Zeeburgia drie belangrijke punten op. De selectie van Kolf wordt ook steeds completer gezien er steeds meer spelers terugkeren van een schorsing. Aanstaande zondag tegen Uitgeest komen er weer drie spelers terug van een schorsing.

Kijk voor alle uitslagen, verslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A

Foto Antonio Dias de Oliveira

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)