Zeeburgia pakt met jeugdspelers drie punten tegen NVC

In de zondag eerste klasse A heeft  het op de laatste plaatst staande Zeeburgia drie hele belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Aan de Kruislaan werd NVC uit Naarden met 2-0 verslagen. El Abid en  de zeventienjarige Joshua Kawei waren de doelpuntenmakers.

Hoogstaand was het allemaal niet. Het weer maakte echter veel goed. Van goed voetbal was absoluut geen sprake. De winnende coach Mike Kolf: “ Het gaat nu even niet om mooi voetbal, alleen de resultaten tellen. We moeten alleen naar ons zelf kijken en niet naar de rest. We richten ons voorlopig op het bereiken van de nacompetitie. Directe handhaving lijkt onmogelijk al weet je nooit hoe raar het soms kan lopen.”

wed 4

Het begin van de wedstrijd was het meeste balbezit voor Zeeburgia. Via Ian Refos was er nog wel een kans (na zeven minuten) maar daarna vielen er bitter weinig mogelijkheden te noteren. Dylan Manstra en Lesley Vlieger zorgde voor enig gevaar van NVC-zijde, maar voor de rest was het allemaal erg karig in het eerste bedrijf.  Het laatste kwartier zorgde nog voor enige opschudding. Namens de bezoekers kopte Kevin Vermeij een niet te missen bal voorlangs en aan de andere kant kon Dion Cornet, na een verre ingooi van Kwame Chan Jong Chu, doelman Maikel Eman niet verschalken.

Na rust nam NVC steeds meer het initiatief. Het resulteerde in en paar grote kansen voor de ploeg uit Naarden. De mee opgekomen centrale verdediger Vermeij was vlak voor doelman Jurgen Belfor opgedoken, maar tot een schot kwam hij niet.  Na twintig minuten miste Franklin de Jong een open kans om de score te openen en een minuut later redde Belfor op een inzet van Ghoudou. Zeeburgia kwam er nauwelijks meer aan te pas. Kolf: “We hebben toen het systeem veranderd. Vanaf dat moment zijn we meer d e diepte gaan zoeken in plaats van de spitsen de bal in de voeten aan te spelen.”

kolf wed

De omzetting was nauwelijks gedaan of het had al effect. Invaller Dennis Okoduwu was Manstra te slim af en Saifeddine el Abid kon bij de tweede paal vrij inschieten (1-0). Met nog ruim een kwartier te spelen verloor Okoduwu een kopduel voor ene leeg doel anders was de wedstrijd gespeeld geweest. De invaller was nadrukkelijk aanwezig en bezorgde de bal wederom bij El Abid maar de aanvaller kopte al vallend net naast.

NVC stelde er weinig meer tegen over. De bevrijdende 2-0 viel uiteindelijk in d e87ste minuut en kwam op naam van de pas zeventienjarige Joshua Kawei (2-0). Kolf: “Door schorsingen ben ik genoodzaakt jeugdspelers ene kans te geven. Ik speelde vandaag met twee Spelers uit de A1 en zelf eentje uit de B1. Die jongens hebben gisteren (zaterdag, red.) al een hele wedstrijd gespeeld. “

wed 3

Door de zege is de achterstand op een plek in de nacompetitie weer enigszins overzichtelijk. Kolf: We moeten gewoon iedere wedstrijd winnen. Ik denk dat we uit de laatste zeven wedstrijden nog twaalf punten nodig hebben om de nacompetitie te halen. Volgende week tegen OFC kan ik in ieder geval weer beschikken over Pique, Smit en na een lange tijd ook weer over Rawley Roozendaal. Thuis wonnen we van OFC en dat gaan we volgende week ook weer doen.”

Later deze week veel aandacht over de bestuurlijke situatie bij Zeeburgia. Zo’n 300 leden willen het aanblijven van het bestuur in stemming brengen. Het Amsterdamsche Voetbak sprak uitgebreid met beide ‘kampen’.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 1A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)