Zeeburgia pas diep in blessuretijd langs Buiksloot

In de zondag tweede klasse B heeft Zeeburgia ver in blessuretijd een benauwde 2-3 overwinning behaald op bezoek bij hekkensluiter Buiksloot. Buiksloot kwam vier minuten voor tijd nog op gelijke hoogte, maar de ploeg van Brian Tevreden kon dat punt niet over de streep trekken.

De feeststemming zat er goed in bij Buiksloot na de heropening van het opgeknapte sportcomplex. Met het sterke Zeeburgia als tegenstander moest het een mooi slotstuk worden. Alleen de eerste helft viel tegen, vooral aan de kant van Zeeburgia. De gasten hadden het meeste balbezit, maar verder dan schoten van Abid El Saifeddine (over) en aanvoerder Gino Pique (naast) kwamen de bezoekers niet. Buiksloot deed aardig mee en uit de eerste goede aanval van de thuisploeg was het plotseling raak. Na ruim een half uur spelen werd een lange bal vanaf links verkeerd ingeschat door Zeeburgia en kwam de bal voor de voeten van Regilio Kranenburg. Hij hoefde niet te twijfelen en zette Buiksloot op een 1-0 voorsprong.

Buiksloot - Zeeburgia

In het tweede bedrijf kwam Buiksloot goed uit de startblokken toen een schot van Jerrel Fraenk in de 51e minuut net naast ging. Daarna nam Zeeburgia het heft weer in handen, maar net als in de eerste helft gingen de combinaties te lang door, en als het dan sporadisch lukte, was daar nog altijd Buiksloot-doelman Lloyd Dielingen. Een wissel van Zeeburgia-trainer Imdat Ilguy bracht uitkomst voor de ploeg uit Oost. Invaller Ayoub Salihi – tevens ex-Buiksloot – maakte in de 77e minuut dan eindelijk uit een combinatie de gelijkmaker (1-1).

Buiksloot moest deze tik even verwerken en Zeeburgia sloeg drie minuten later alweer toe. Een hoekschop vanaf links kwam via wat lichamen voor de voeten van Shaquille Doorson en hij tikte de 1-2 binnen. Buiksloot richtte zich nog een keer op en zowaar was er vier minute voor tijd de gelijkmaker. Uit een voorzet van Fraenk was het de mee opgekomen verdediger Khalli El Maghnaoui die verrassend de 2-2 op het scorebord zette.

Met deze stand ging de blessuretijd in en deze extra tijd zou de feeststemming bij Buiksloot bederven. Het team van trainer Brian Tevreden ging voor de overwinning, waar men misschien een gelijkspel moest koesteren. Uit een van de laatste aanvallen veroverde Zeeburgia een hoekschop, die uiteindelijk hard door Doorson werd ingekopt (2-3). Vlak voor tijd wist Zeeburgia alsnog de drie punten te pakken.

Door de overwinning blijft Zeeburgia in het spoor van koploper DCG. De ploeg van Imdat Ilguy bezit met negentien punten de vierde plek, op drie punten achter de koploper. Voor Buiksloot begint het een lastig verhaal te worden, dat met vier punten de laatste plaats bezit.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van 2B.