Zeeburgia snijdt zichzelf in de vingers tegen Legmeervogels

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia het aan zichzelf te danken dat de Amsterdammers de punten moesten delen met Legmeervogels. Een domme rode kaart voor middenvelder Faysal Fakhor was het kantelpunt na een razendsnelle voorsprong, waar Legmeervogels met wat geluk in de slotfase van profiteerde: 1-1.

Een betere start had Zeeburgia zich op eigen veld niet kunnen wensen. Slechts 42 seconden had de thuisploeg nodig om op voorsprong te komen. Hakim Boudchourt werd geen strobreed in de weg gelegd toen hij een hoekschop van Anwar Akrouh binnen kon tikken: 1-0. “Lachwekkend hoe we dat doelpunt tegen krijgen”, aldus Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek.

20161016-zeeburgia-legmeervogels-foto-ronald-bakker-duel

Zijn ploeg liep vanaf dat moment achter de feiten aan. Het was vaak slordig en de druk die de gasten probeerden uit te oefenen, verzaakte geregeld. Zeeburgia was in de eerste helft een paar klassen beter, maar slaagde er niet in de voorsprong verder uit te breiden. Een afstandsschot van Akrouh eindigde rakelings over de kruising en Zamoranho Ho-A-Tham zag zijn inzet voorlangs gaan.

Pas vlak voor rust kwam Legmeervogels iets meer in het eigen spel. Waar Jordy de Groot het zonder succes van afstand probeerde, was Dennis Rijnbeek een paar minuten na de hervatting dichtbij door in een druk strafschopgebied net langs de verkeerde kant van de paal te mikken.

20161016-zeeburgia-legmeervogels-foto-ronald-bakker-schot-damien-de-vegt

In de 53ste minuut kantelde de wedstrijd. Op het eerste oog was er vrij weinig in de hand toen Zeeburgia een vrije trap rond de middenlijn kreeg. In plaats van de vrije trap te nemen, ging Faysal Fakhor in conclaaf met scheidsrechter Schipper. Dit voerde de middenvelder zo ver door, dat hij in zeer kort tijdsbestek twee keer geel kreeg vanwege ‘aanmerking op de leiding’ en met een rode kaart het veld moest verlaten. Achkari: “Hartstikke dom, er was totaal geen aanleiding voor om iets tegen de scheidsrechter te zeggen.”

Met elf tegen tien kreeg Legmeervogels meer grip op de wedstrijd. Meerdere keren kwamen de gasten in de buurt van het vijandelijke doel, alleen ontbrak het vaak aan overleg of de juiste afstemming in het strafschopgebied. Kleine kansen voor Damien de Vegt en Dennis Bakker brachten nog niet de gewenste gelijkmaker. In de tegenstoot probeerde Zeeburgia nog een enkele keer voor gevaar te stichten, maar werd een voorzet van Gillermo Pengel door invaller Chelton Linger gemist.

20161016-zeeburgia-legmeervogels-foto-ronald-bakker-actie-stefan-tichelaar

Vier minuten voor tijd kwamen de gasten langszij. Invaller Stefan Tichelaar ontdeed zich op zeer fraaie wijze van directe tegenstander en zijn voorzet rolde door een kluts, waarbij De Groot het laatste zetje gaf, in het doel: 1-1.

Legmeervogels had nog meer mee kunnen nemen uit Amsterdam als de scheidsrechter een strafschop had gegeven voor een overtreding van Serginio Eyken op Lulinho Martins, maar wuifde dit weg. “Daar had hij een penalty moeten geven”, vond Honsbeek.

20161016-zeeburgia-legmeervogels-foto-ronald-bakker-serginio-eyken-en-lulinho-martins

Dat vlak voor het laatste fluitsignaal ook nog Pengel met een tweede gele kaart vroegtijdig kon douchen, maakte het er voor Zeeburgia niet makkelijker op. Achkari was na afloop vrij duidelijk: “Ik wijt dit puntverlies aan de rode kaart. Daarmee hebben we onszelf in de vingers gesneden. Met een man minder hadden wij geen grip meer op de wedstrijd.” Honsbeek was juist tevreden met het punt. “Na drie nederlagen op rij is dit voor het moreel een prima opsteker.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Foto’s Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!