Zeeburgia staat voor een grote ommekeer na opstappen bestuur

Woensdagavond is het volledige bestuur van Zeeburgia afgetreden. Na een bijeenkomst tussen het huidige bestuur en de nieuwe kandidaat bestuursleden besloten de zittende leden haar functie neer te leggen. Dinsdag zal de Algemene Ledenvergadering gewoon doorgang vinden. De agenda zal echter worden gewijzigd.

De beoogd voorzitter Marianne van Leeuwen: “Het is allemaal in overleg gegaan. We hebben de stand van zaken doorgenomen want de Algemene Ledenvergadering (ALV) zit er natuurlijk aan te komen. Het si natuurlijk niet leuk dat het zo moet gaan, maar ik heb wel het beeld dat we het op een goede manier is gegaan. Tevens ben ik blij dat er veel mensen zijn die hun schouders onder Zeeburgia willen zetten. We moeten verder. Ik vind het stoer dat ze de keus hebben gemaakt. We kunnen nu op een goede manier afscheid van elkaar nemen en de overdracht regelen.”

Schermafbeelding 2014-04-03 om 18.23.16

De afgetreden voorzitter Rob Theunisse was niet aanwezig bij de bijeenkomst. Hij verblijft al een aantal weken in Spanje. Theunisse: “ Ik heb nu rust. Mijn mede bestuursleden konden er niet meer tegen. Dreigementen bleven maar komen. Ik had nog niet op willen geven, maar het is prima zo. Ik heb nu eindelijk rust.”

Aanstaande dinsdag (8 april) staat de ALV op het programma in het clubhuis van Zeeburgia. De agenda die eerder werd vastgesteld zal veranderd worden. Stemmen over het huidige bestuur hoeft namelijk niet meer. Van Leeuwen: “ Ik ben nu op weg naar de club en dan gaan we kijken hoe we de bijeenkomst gaan invullen en wat de onderwerpen zijn. De Ledenvergadering gaat in ieder geval door. Er zal namelijk een nieuwe bestuur gekozen moeten worden.”

Het beoogd bestuur stelde eerder een agenda op. Een digitale aankondiging laat duidelijk zien wat het nieuwe bestuur wil. “Wij gaan dingen anders doen”, “Zeeburgia wordt de bete club van Nederland”, “We werken met de methode Kolf”.

Schermafbeelding 2014-04-03 om 18.23.32

Theunisse: “De naam van Mike Kolf blijft maar terugkeren. Ze doen als  of ze nieuwe plannen hebben , maar we hebben alles al een keer geprobeerd en gedaan. Ik zal er niet zijn dinsdag. Ik heb zes weken geleden mijn laatste stap gezet bij Zeeburgia.”

Van Leeuwen: “Hoe de agenda er dinsdag  precies zal uitzien weet ik dus nog niet. Misschien staan er nog wel nieuwe kandidaten op. We hebben al een hoop mensen bereid gevonden iets voor Zeeburgia te gaan doen. Dat is het belangrijkste. Ik verwacht wel dat we de komende tijd nog meer vacatures zullen plaatsten. IK hoop dat ook van harte dat de leden dinsdag komen en niet ineens denken dat het niet meer nodig is omdat het bestuur is afgetreden.”

Marianne van Leeuwen zal, als de leden haar goedkeuring geven, met ingang van dinsdag de nieuwe voorzitter van Zeeburgia zijn. Alain Munoz wordt dan vice voorzitter en krijgt het technisch beleid in zijn portefeuille. Verder zouden Huub Wilbrink (penningmeester) en onder voorbehoud Alona Buitink  (secretaris a.i.) zitting nemen in het dagelijks bestuur.

Woensdagochtend (9 april) zal het Amsterdamsche Voetbal uitgebreid verslag doen van de ALV van Zeeburgia

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!