Home / Algemeen / Zeeburgia sterker dan Blauw Wit

Zeeburgia sterker dan Blauw Wit

De Amsterdamse derby in de eerste klasse A tussen Blauw Wit Amsterdam en Zeeburgia is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Zeeburgia. De ploeg van Mike Kolf won verdiend dankzij treffers van  Pique en Taki. De thuis ploeg eindigde de wedstrijd ook nog eens met tien man. De wedstrijd werd vooraf gegaan door ene minuut stilte in verband met het overlijden van oud Zeeburgia voorzitter en betaald voetbal scheidsrechter Arie de Munnik. Later op de avond een samenvatting van het duel.

Op de zege van Zeeburgia viel weinig af te dwingen. De ploeg van Mike Kolf had het meeste balbezit en was vooral veel rustiger aan de bal. Geconcentreerd en gecontroleerd zocht het naar de openingen in de Blauw Wit defensie. Sam Osei, Rawley Roozendaal en een vrije trap van Abdel Taki zorgden in de eerste minuten voor wat gevaar. Het doelpunt viel uiteindelijk na iets meer dan twintig minuten spelen. Edwin Milton zette de aanval op en via Taki kreeg Gino Pique de kans om uit te halen. Doelman van der Matten was kansloos, 0-1.

Blauw Wit oogde niet aangeslagen maar was vooral onrustig. Het balbezit was steeds van korte duur. Toch kreeg de ploeg van Uli Landvreugd de kans om op gelijke hoogte te komen. Melvin Holwijn had de 1-1 op zijn schoen en doelman Jurgen Belfor verspeelde knullig de bal maar de thuisploeg kon niet profiteren van zijn misser. Vlak voor rust werd een goed lopende aanval van de zebra’s niet beloond. Aziz Ouaouirst bereikte Achraf Badissi en zijn voorzet werd door Achmed Baghouz maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Landvreugd: “Ik denk dat het een terechte treffer was”.

In de tweede helft ging Zeeburgia snel op zoek naar de tweede treffer. Kolf: “Ik heb in de rust gezegd dat we zo door moesten gaan en snel de tweede goal moesten maken. Want ik denk dat Blauw Wit bij 2-0 uitgeschakeld was.” Die tweede treffer kwam een kwartier na rust. Sam Osei zette goed voor en Abdel Taki kon  van dichtbij, geheel vrijstaand simpel intikken.

Blauw Wit probeerde het nog wel en kreeg in de persoon Badissi nog een hele grote kans. Oog in oog met doelman Belfor schoot hij naast. De wedstrijd was gespeeld. Zeker toen Hakim Boudchourt van Blauw Wit met rood naar de kant moest. Landvreugd: “Het was zeker een gele kaart maar rood was wat te zwaar bestraft.

Zeeburgia verzuimde vervolgend de score hoger te doen uitvallen. Invaller Nabil El Gourari en Sam Osei verzuimde om in de slotfase de score naar drie of vier nul te tillen.

Later op de avond een samenvatting van de Amsterdamse derby en reacties van de Mike Kolf en Uli Landvreugd.

Send this to a friend