Zeeburgia tankt vertrouwen met zes treffers bij Nieuw-Utrecht

Net als een maand geleden is Zeeburgia opnieuw te sterk gebleken voor Nieuw-Utrecht. De ploeg van Reda Ackhari trok in een doelpuntenfestijn aan het langste eind tegen de laagvlieger: 3-6. De Amsterdammers stegen hierdoor naar de zesde plaats in de zondag eerste klasse A.

Ondanks de overwinning of de zes gemaakte doelpunten, een uitzondering voor het moeilijk scorende Zeeburgia, was Achkari vooral kritisch. “Het was van beide kanten een dramatische wedstrijd. Er werd veel gescoord, een paar hele mooie doelpunten en we hebben gewonnen, maar het was geen mooi schouwspel. Sterker nog, het was gewoon slecht. Er zat geen tempo in en we hadden er echt een stuk of tien moeten maken. Minstens.”

De Amsterdammers begonnen stroef en kwamen al snel op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Serdar Akkanat. Zeeburgia-spits Jason Halman zorgde er vervolgens hoogstpersoonlijk met twee treffers voor dat de achterstand nog voor de rust werd omgebogen in een 1-2 voorsprong. Toen Abdel Taki, Gregory Schaken en Gillermo Pengel na de hervatting de score opvoerden naar 1-5, leek Nieuw-Utrecht rijp voor de slacht.

Toch deed de thuisploeg iets terug. Yildir en Aegon Ignatia brachten een klein beetje spanning terug in de wedstrijd: 3-5. Pengel maakte vlak voor tijd aan alle onzekerheid een eind door de eindstand op 3-6 te bepalen. “Zes doelpunten in één wedstrijd, het is wel eens anders geweest”, kon er met een kleine glimlach nog van af bij Achkari. “Goed voor het vertrouwen voor de jongens, al hadden het er een hoop meer mogen zijn.”

Zeeburgia ging met de drie punten over Legmeervogels heen en staat nu zesde. “We proberen nog steeds de aansluiting te vinden met de top-4. Het gat is vijf punten met een wedstrijd meer gespeeld, dus we kunnen ons niet zomaar meer een misstap veroorloven.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Archieffoto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!