Zeeburgia in topper te sterk voor Hoofddorp

Zeeburgia heeft in de 2e klasse B met ruime cijfers gewonnen van Hoofddorp. Op sportpark Middenmeer werd met 3-0 gewonnen.

Beide ploegen schoten na het eerste fluitsignaal uit de startblokken. Al in de eerste minuut was het Hoofddorp aanvaller Kobina Plange die met een afstandsschot keeper Eric Kojo Antwi tot een redding dwong. Een minuut later kreeg ook Zeeburgia zijn eerste kans van de wedstrijd. Na een goede actie van Akhamrane kwam de bal terecht bij Mohammed Madani die de bal net naast de goal schoot.

Hoofddorp speelde in de beginfase wat paniekerig en dan met name achterin. Zeeburgia zette goed druk en dwong de Hoofddorpers tot het spelen van lange ballen. Toch werden de Hoofddorpers hier gevaarlijk uit. Met name Jasper de Bie maakte het zijn directe tegenstander Kevin Coenraad erg lastig.

zeebrugia 1

Na tien minuten kreeg Mouhsine el Yaacoubi een enorme kans om zijn ploeg op een 1-0 voorsprong te schieten. Na een schitterende actie van Mohammed Madani speelde hij de bal naar spits Dino Cornet die de bal in een keer klaar legde voor Yaacoubi maar zijn schot ging net naast. Even later kreeg Zeeburgia opnieuw een grote kans nadat Dino Cornet de bal na een corner op doel schoot maar zijn inzet werd door verdediger Wibout de Vetten van de lijn gehaald.

Zeeburgia dat in de eerste helft de bovenliggende partij was bleef opzoek gaan naar de openingstreffer. Met een prachtige hakbal lanceerde Dino Cornet, Mouhsine el Yaacoubi die een prachtige voorzet gaf op Mohammed Madani maar zijn kopbal ging net over de goal.

zeebrugia21

Hoofddorp had het in de eerste helft lastig met Zeeburgia maar wist alsnog een paar goede kansen te creëren. Een lange bal van Wibout de Vetten kwam bij Hoofddorp aanvaller Jasper de Bie terecht die naar binnen kroop en op doel schoot. Zijn inzet werd door keeper Eric Kojo Antwi gekeerd die even later na een vrije trap van Nick Tavenier opnieuw redding moest brengen.

Na de rust kreeg Zeeburgia eindelijk wat het verdiende. Met een prachtig afstandsschot schoot Dino Cornet zijn ploeg naar een verdiende 1-0 voorsprong. Na een leuke eerste helft waarin er volop kansen waren wisten beide ploegen in de tweede helft weinig te creëren. Na de vroege goal duurde het tot de 66e minuut voordat een van beide ploegen weer een kans kreeg. Na een mooie bal van Dino Cornet kwam de bal terecht bij Mouhsine el Yaacoubi die de bal aannam en in het doel schoot.

zeebrugia 1

Vlak voor tijd werd het ook nog 3-0 voor Zeeburgia. Een voorzet vanaf de rechterflank ging langs aller en iedereen en kwam bij Saifeddine el Abid die met een droge knal de eindstand op het scorebord schoot.

Hoofddorp wist in de eerste helft goed stand te houden maar zag Zeeburgia in de tweede helft afstand nemen. Zeeburgia dat negentig minuten de bovenliggende partij was wint uiteindelijk terecht met 3-0.

Kijk voor alle uitslagen het programma en de stand op de klassenpagina van zondag 2B

Tekst: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jurgen Boegborn/website Zeeburgia