Zeeburgia trekt lichte opmars door bij Zaanlandia

In de zondag eerste klasse A heeft Zeeburgia een punt overgehouden aan het duel met Zaanlandia. In Zaandam hielden beide ploegen elkaar op 2-2. De Amsterdammers, die vorige week eindelijk van de laatste plaats afkwamen, stijgen met dit punt weer een plaats op de ranglijst.

De eerste helft was ‘mat’, aldus Zeeburgia-trainer Bert Blank. Beide teams misten inzet, waardoor de wedstrijd niet op gang kwam. Toch wist Zaanlandia in de 21ste minuut op voorsprong te komen dankzij Hatim el Abbassi. In de rust gaf Blank zijn team op duidelijke wijze te kennen dat er een stapje bij gezet moest worden.

Zijn woorden bleken goed aangekomen te zijn. “Een fantastische fase”, noemde Blank de periode na rust. “Er zit een ongelofelijke drive in dat team.” Met een uur spelen op de klok kwam de bal na een Amsterdamse aanval over de linkerflank terecht bij Imar Kort, die zo de gelijkmaker kon binnenkoppen: 1-1. Nog geen tien minuten later stond Zeeburgia zelfs alweer op voorsprong. Gilermo Pengel speelde zich vaardig vrij en schoot onberispelijk binnen: 1-2.

Lang konden de Amsterdammers echter niet genieten van de voorsprong. In de 74ste minuut belandde een corner van Zaanlandia bij de tweede paal, waar Reino Kok de bal hard kon binnenschieten. Zeeburgia gaf nog niet op, maar onder anderen Edwin Milton en Pengel (vrije trap) wisten niet meer te scoren. Vooral Zaanlandia-doelman Terry Bosma bleek keer op keer een sta-in-de-weg.

“Ik kan leven met een punt,” aldus Blank, al vond de trainer dat er op basis van de slotfase meer in had gezeten. Volgende week ontvangt Zeeburgia Hoofddorp, dat nu een plaats onder de Amsterdammers staat. Blank kijkt uit naar de ontmoeting: “Die kunnen hun borst natmaken, we gaan er vol op. Ik heb er nu al zin in!”

Kijk hier voor alle uitslagen, het programma en de stand in de zondag eerste klasse A.