Zeeburgia vecht zich knap terug tegen Houten

Zeeburgia heeft zich in de zondag tweede klasse B knap teruggevochten op bezoek bij Houten. Op een zwaar grasveld door de natte omstandigheden liep Zeeburgia al snel tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede wedstrijd van de Amsterdammers onder zijn leiding wist de ploeg van trainer Leeroy Echtold de achterstand nog knap op te heffen, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een terecht gelijkspel: 2-2.

Zeeburgia liet zich in de beginfase van de wedstrijd door Houten verrassen en kwam al in de vierde minuut door een treffer van De Lange op 1-0 achterstand. Ongeveer tien minuten na dit doelpunt kreeg Houten een vrije trap toebedeeld. Houthuizen benutte de goede vrije trap met een mooie kopbal, tegendraads in de lange hoek: 2-0.

Houten - Zeeburgia

Na deze snelle 2-0 achterstand kreeg Zeeburgia na ongeveer 25 minuten gespeeld te hebben meer grip op de wedstrijd. De ploeg kreeg langzaam het overwicht op Houten maar weet desondanks in eerste instantie geen kansen te creëren. In de slotfase van de eerste helft wist Tahir Akhamrane uiteindelijk wel de 2-1 voor Zeeburgia binnen te schieten.

Ongeveer tien minuten in de tweede helft werkt Zeeburgia de achterstand weg door een doelpunt van El Abid, 2-2. Vervolgens lag het spel in de laatste dertig minuten helemaal open. Beide teams kwamen in deze fase van de wedstrijd aan spelen toe. Voornamelijk met lange ballen creëerden zowel Zeeburgia als Houten een aantal kansen. In de blessuretijd zag Zeeburgia zelfs nog een doelpoging over de lat gaan. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een terecht gelijkspel.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van zondag 2B.